ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Οι δειλοί στο σπίτι τους

Οι δειλοί στο σπίτι τους

Η ώρα της αλήθειας έφθασε για όλους. Και κυρίως για τους βουλευτές των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Θα κληθούν μέσα στον Σεπτέμβρη να ψηφίσουν τα σκληρά, σκληρότατα μέτρα για να βρεθούν τα 13,5 δισ. ευρώ που έχει βάλει σαν όρο η τρόικα για να μας δοθούν μέσα Οκτώβρη τα 31,5 δισ. ευρώ ώστε να μην «σκάσει» η χώρα και κηρύξει και επίσημα πια πτώχευση.

Όσο όμως πλησιάζει αυτή η ώρα «Χ» για τους βουλευτές των τριών κομμάτων της συμπολίτευσης, τόσο πληθαίνουν και μέσα σε αυτά οι φωνές των «διαφωνούντων».

Τουλάχιστον 15 βουλευτές και των τριών κομμάτων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με μισόλογα, ψιθύρους ή δημόσιες δηλώσεις άρχισαν την «επανάστασή» τους κατά των μέτρων με δηλώσεις του τύπου: «όταν δίναμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν τα ξέραμε αυτά και τα μέτρα Στουρνάρα είναι εκτός της προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων».

Εννοείται ότι όταν κάποιος κατεβαίνει στην πολιτική, το κάνει για να υπηρετήσει την πατρίδα, για να στηρίξει τη χώρα σε δύσκολες στιγμές. Και πέρα από αυτό, δέχεται a priori, που λεν' στη Νομική, τις όποιες επιλογές της ηγεσίας του κόμματος.

Κάποιοι όμως και στα τρία κόμματα της συμπολίτευσης είναι φανερό ότι κοιτάζουν πάλι το τομάρι τους, την «πάρτη» τους, το πώς θα γίνουν αρεστοί στο «πόπολο» για να τους ξαναψηφίσει στις επόμενες εκλογές.

Αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα καίγεται και δεν υπάρχουν περιθώρια για δειλούς και «παρτάκηδες» στη Βουλή.

ΟΙ δειλοί σπίτι τους και στα γρήγορα. Απ' ότι μαθαίνω ο Σαμαράς θα τους το πει ξεκάθαρα την Πέμπτη: «όποιος καταψηφίσει τα μέτρα, διαγράφεται αμέσως από το κόμμα».

Βενιζέλος και Κουβέλης θα τολμήσουν κι αυτοί την ίδια θαρραλέα στάση απέναντι στους δειλούς ή θα κάνουν το «παπί» για να σώσουν τις καρέκλες τους;