ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Πολύ λάδι αλλά από τηγανίτα τίποτα

Πολύ λάδι αλλά από τηγανίτα τίποτα

Μετά από τους Ρώσους, τους Άραβες, τους Κινέζους, τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς επενδυτές που δεν ήρθαν –ενώ είχε με τυμπανοκρουσίες αναγγελθεί η έλευσή τους με τεράστιες επενδύσεις και αγορές στην Ελλάδα- τώρα... μας έρχονται η Coca Cola, η Nokia και η Delhaize, και διάφοροι κροίσοι Σαουδάραβες που θέλουν λέει να αγοράσουν τον Αστέρα Βουλιαγμένης.


Για σιγά ρε πατριώτες και σύντροφοι των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομίας, που όλο μας τάζετε λαγούς με πετραχήλια για ενδιαφέρον ξένων μεγάλων επενδυτών στην Ελλάδα και όλο αποδεικνύεται τελικά άνθραξ ο θησαυρός.

Και αυτό τώρα που μας λέτε να χαρούμε γιατί έρχονται πάλι πολυεθνικοί κολοσσοί να επενδύσουν στην Ελλάδα, είναι μία μπαρούφα γιατί:

Και οι τρεις πολυεθνικοί κολοσσοί Coca Cola, Nokia, Delhaire επέλεξαν τη χώρα μας για να δημιουργήσουν κέντρα ανάπτυξης προϊόντων (και όχι βιομηχανικές μονάδες παραγωγής) και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, που δεν απευθύνονται στην ελληνική αγορά αλλά στις ξένες και θα απασχολήσουν κυρίως υψηλό καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό από τους κλάδους των τεχνολογιών, της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

Δηλαδή για να τα απλοποιήσουμε όλα αυτά:

1. Δεν έχουμε να κάνουμε με αγορά στην Ελλάδα από τους ξένους κολοσσούς.

2. Δεν θα ωφεληθεί σε τίποτα ο Έλληνας καταναλωτής από τα προϊόντα αυτά και τις υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας των τριών κολοσσών, που αναγγέλθηκε θριαμβευτικά η έλευσή τους στην Ελλάδα.

3. Δεν θα απασχοληθούν οι άνεργοι Έλληνες από αυτές τις εταιρείες, εκτός κάποιων λίγων Ελλήνων, ειδικευμένων στην πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες.

Δηλαδή πιάσ' τ' αυγό και κούρευ' το. Δηλαδή τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του. Και κυρίως πολύ λάδι βλέπω στο τηγάνι αλλά από τηγανίτα τίποτα.

Και γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας παραμυθιάζετε για επενδύσεις, επενδυτές και σωτήρες, γιατί η αλήθεια τελικά δεν μπορεί να κρυφτεί, και όταν αποκαλύπτεται οδηγεί πάλι σε απογοήτευση έναν ολόκληρο λαό.