ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

ΠΑΣΟΚ: Τετέλεσται

ΠΑΣΟΚ: Τετέλεσται

Σαράντα χρόνια κράτησε το ταξίδι του «πράσινου ήλιου» στον ουρανό της Ελλάδας. Και ήρθε τώρα η στιγμή της δύσης του.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε η ομάδα Βενιζέλου αποφάσισε να μην υπάρχει ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές αλλά ένα άλλο κόμμα με το όνομα Δημοκρατική Παράταξη.

Τετέλεσται. Αυτή μόνο η λέξη ταιριάζει σε ένα κόμμα που μέχρι πριν από τρία χρόνια μπορούσε να βγάλει αυτοδύναμες κυβερνήσεις και τώρα πνέει τα λοίσθια κάπου ανάμεσα στο 4 και 5%.

Τελέστεται όμως όχι μόνο για τα αποκαρδιωτικά δημοσκοπικά νούμερα, αλλά και γιατί ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος θέλει να βαφτίσει το κρέας ψάρι (όπως έκαναν παλιά οι υποκριτές καλόγεροι) ξέροντας ότι το ΠΑΣΟΚ σαν ΠΑΣΟΚ, με τον πράσινο ήλιο και διχασμένο όπως είναι σήμερα μεταξύ των Παπανδρεϊκών-Βενιζελικών, δεν έχει καμία τύχη στις προσεχείς εκλογές.

Και έτσι το ΠΑΣΟΚ γίνεται τώρα Δημοκρατική Παράταξη και με αυτό το όνομα θα κατέβει στις προσεχείς εκλογές.

Δηλαδή, δεν θα έχουμε πια Κάρμινα Μπουράνα και Μπακαλάκο να παιανίζουν και να τραγουδάνε τον ύμνο του ΠΑΣΟΚ αλλά άλλους παιάνες για τη Δημοκρατική Παράταξη.

Στην οποία Δημοκρατική Παράταξη θα είναι συνιστώσα το ΠΑΣΟΚ και κάποιοι άλλοι σοσιαλιστές, αριστεροί, ανέντακτοι και όποιος προλάβει.

Μερικοί αγριεμένοι παλιοί πασόκοι (ξέρετε, της συνομοταξίας Ευάγγελου Γιαννόπουλου και βάλε) μιλάνε τώρα για «δολοφονία» του ΠΑΣΟΚ από τον Βενιζέλο.

«Σκοτώνει το κόμμα μας για το προσωπικό του συμφέρον που είναι να παραμείνει πρόεδρος ενός άλλου μεταμφιεσμένου ΠΑΣΟΚ που θα μπουν και κάποιοι από τη ΔΗΜΑΡ, ίσως ο Λυκούδης και διάφορα ποτάμια και λίμνες» λένε τώρα οι πούροι πασόκοι.

Εγώ προτιμώ να μιλήσω όμως για μία μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ. Είναι σαν τον Μανωλιό που βάζει τα ρούχα του αλλιώς για να τα παρουσιάσει σαν καινούρια.

Αλλά μπορεί να αλλάζεις τα ρούχα σου και από σταυρωτό κοστούμι να φοράς μονόπετο, αλλά αν δεν αλλάξεις νοοτροπία, πορεία και στόχους τότε παραμένεις ένας Μανωλιός, με πράσινο ήλιο στο μέτωπό σου, τίποτα ξεραμένα κλαδιά από ελιές και λίγο χρώμα ροζουλί για να θυμίσουμε ότι είμαστε σοσιαλιστές.

Σχετικές ειδήσεις