ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Τρώμε ήδη τις σάρκες μας

Τρώμε ήδη τις σάρκες μας

Όταν χρωστάς σε τοκογλύφο και αργείς να τον ξεχρεώσεις, στέλνει δυο – τρεις φουσκωτούς, σε κάνουν τουλούμι στο ξύλο και σε βάζει να σπάσεις ακόμα και τον κουμπαρά σου τον παλιό μήπως βρεις κάποια ευρώ να του τα στείλεις για να γλυτώσεις τη ζωή σου.

Οι δικοί μας οι εκβιαστές – οι τοκογλύφοι της τρόικα, επειδή δεν εφαρμόζουμε αυτά που μας λένε (και άρα δύσκολα θα τους επιστρέψουμε τα χρωστούμενα) αντί για ξύλο, μας έριξαν ένα τούβλο στο κεφάλι: 6η δόση τώρα δεν έχει. Κόψτε το κεφάλι σας. Φάτε τις σάρκες σας. Και τις τρώμε. Πως; Άρπαξαν λεφτά που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους της Ηλείας να στηρίξουν τα καμένα σπίτια τους ή να χτίσουν νέα και μπάλωσαν τρύπες του Δημοσίου. Ποιος έκανε αυτό το αριστούργημα;

Μα ποιος άλλος από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ήδη πετιούνται στο δρόμο χιλιάδες πυρόπληκτοι της Δυτικής Ελλάδας, μετά την κατάργηση του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων με το νόμο 3895/2010, γνωστό ως «ταμείο Μολυβιάτη», που είχε δημιουργηθεί για την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων των πυρόπληκτων νομών.

Τα χρήματα, που συνολικά αγγίζουν το ποσό των 118 εκατομμυρίων ευρώ και προήλθαν από 92.000 δωρητές από Ελλάδα και εξωτερικό μετά τις πυρκαγιές του 2007, περιήλθαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κατ’επέκταση «στην αρμοδιότητα του υπουργού Οικονομικών».

Σε λίγο μπορεί να αρπάξουμε και τα παγκάρια της Εκκλησίας για να κλείσουμε τις τρύπες του προϋπολογισμού!