ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Μ. Ανδρουλάκης: Ο Μέσι της Βουλής

Μ. Ανδρουλάκης: Ο Μέσι της Βουλής

Ο φίλος μου, ο Μίμης Ανδρουλάκης «δεν παίζεται», που λένε. Θα τον έλεγα «Μέσι της Βουλής» (ο γνωστός ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα).

Τι ντρίμπλες είναι αυτές που κάνει, τι κωλοτούμπες, τι ακροβασίες. Yπέροχος και μοναδικός.

Αφού τον τελευταίο μήνα φώναζε, διαμαρτυρόταν, κατάγγελλε τα σκληρά μέτρα με το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου, μέχρι και e-mails έστελνε σε φίλους και δημοσιογράφους, με τα οποία κατακεραύνωνε την κυβέρνηση, Βενιζέλο και Παπανδρέου, χθες έκανε στη Βουλή τη μεγάλη ανατροπή.

Όταν στην ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου, ακούστηκε το όνομα Μίμης Ανδρουλάκης για να ψηφίσει «ναι» ή «όχι» για το επίμαχο νομοσχέδιο, ο υπέροχος Μίμης σηκώθηκε από το βουλευτικό του έδρανο και ψέλλισε: «Ναι, της ύστατης ελπίδας».

Και μετά άρχισε να μιλάει –χωρίς να ακούγεται- για να δικαιολογήσει αυτό το «ναι» που είναι σε αντίθεση με τη στάση του μέχρι σήμερα με τον αντιλαϊκό νόμο.

Αλλά γρήγορα τον έκοψε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νιώτης (που προέδρευε εκείνη την ώρα), λέγοντάς του ότι δεν έχει δικαίωμα να εξηγήσει τη ψήφο του.

Απόψε το βράδυ λοιπόν, ο Μίμης, η Λούκα, η Βάσω και τα άλλα «άτακτα παιδιά» του ΠΑΣΟΚ, θα κληθούν να ψηφίσουν αυτό το πολυνομοσχέδιο που μας κάνει μια πάμπτωχη, δυστυχισμένη χώρα και κλέβει το μέλλον των παιδιών μας.

Και μέχρι σήμερα ζούσαμε καθημερινά με τις φωνές από τους «μάγκες του ΠΑΣΟΚ» που με κάθε τρόπο έδειχναν την αντίδρασή τους στις επαχθείς διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Να θυμίσω μερικά ονόματα; Κατσέλη, Λιντζέρης, Σαλαγιάννης, Βάσω, Αράπογλου, Κυριακοπούλου, Βουδούρης, Καρτάλης, Μερεντίτη, Βαρβαρίγος κ.α.

Για να δούμε από αύριο τι θα ζούμε. Τους μάγκες ή τους τζάμπα μάγκες του ΠΑΣΟΚ;

Και επειδή κάτι μου λέει ότι έχουμε να κάνουμε με τζάμπα μάγκες, ας μην περιμένουμε σωτηρία από την παρούσα Βουλή.