ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Μικροί και ασήμαντοι μέχρι το τέλος

Μικροί και ασήμαντοι μέχρι το τέλος

Με αισθήματα αγανάκτησης και απέχθειας οι Έλληνες παρακολουθούν πάλι αυτό το μικροπολιτικό, μίζερο και χωρίς ίχνος αγάπης για την Ελλάδα αλισβερίσι των πολιτικών για την περίφημη μεταβατική κυβέρνηση.

Την ώρα που όλοι, σε Ευρώπη και Αμερική, εξευτελίζουν και κανιβαλίζουν αυτή την περήφανη χώρα και τον έντιμο λαό της.

Την ώρα που ο Σόιμπλε, γελώντας στη γερμανική τηλεόραση, περιέγραφε τις παλινωδίες και τις βλακώδεις κινήσεις Παπανδρέου με το δημοψήφισμα.

Την ώρα που η Τρόικα αντιμετωπίζει σαν απατεώνες τους δύο έλληνες πολιτικούς (Σαμαρά και Παπανδρέου) και τους βάζει να υπογράψουν ένα έγγραφο που διαβεβαιώνει ΔΝΤ και Κομισιόν ότι δέχονται την απόφαση της 27ης Οκτώβρη γιατί δεν πιστεύουν τις δηλώσεις τους.

Την ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ διασύρουν κείμενα και γελοιογραφίες στην Ελλάδα.

Αυτή την ώρα του τέλους και της απόλυτης εθνικής καταισχύνης, οι αξιότιμοι πολιτικοί μας αρχηγοί βάζουν γελοίους όρους για τη δημιουργία της μεταβατικής κυβέρνησης.

Για μια ακόμη φορά θα πω ότι η τραγωδία αυτής της ώρας είναι ότι βρέθηκε στις μεγάλες ιστορικές της στιγμές με μικρούς, νάνους πολιτικούς.

Την ώρα των εκλογών που έρχονται όμως, θα διαπιστώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα τα συναισθήματα των Ελλήνων και το μάθημά τους αναμένεται να είναι πολύ πικρό.

k.chardavellas@pyles.tv