Και τώρα τι;

Και τώρα τι;

Κέρδισαν οι αγορές. Κέρδισε η Τρόικα (και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς). Και κυρίως κέρδισαν οι τράπεζες.

Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι ο απόλυτα έμπιστος άνθρωπος Μέρκελ, Σαρκοζί, Άκερμαν, Γιούνκερ και Όλι Ρεν. Αυτόν ήθελαν από την αρχή και ίσως τελικά αυτόν, αυτοί επέβαλλαν.

Πέρα από όλα αυτά, ο κ. Παπαδήμος είναι ένας ξεχωριστός, εξαιρετικός Έλληνας, διεθνούς ακτινοβολίας που μπορεί ουσιαστικά να βοηθήσει αυτές τις δύσκολες ώρες την Ελλάδα με το κύρος του, τις γνώσεις του, τις γνωριμίες και διασυνδέσεις τους και κυρίως με τη σοβαρότητά του.

Μετά τα πολιτικά καραγκιοζιλίκια των τελευταίων ημερών – από την περίφημη αναγγελία του δημοψηφίσματος μέχρι σήμερα – ο κ. Παπαδήμος είναι ακριβώς το διαφορετικό, η άλλη πλευρά του φεγγαριού, η φωτεινή πλευρά του.

Και τώρα τι; Τώρα θα αρχίσουν να εξομαλύνονται τα πράγματα, θα μας δώσουν πολύ γρήγορα την 6η δόση, θα σταματήσουν να γελάνε όταν μιλάνε για εμάς (όπως έκανε πριν από λίγες ημέρες στη γερμανική τηλεόραση ο Σόιμπλε) και κυρίως εδώ στην Ελλάδα θα νιώσουμε ότι υπάρχει ένας πρωθυπουργός που δεν πολιτεύεται για να ξαναβγεί, για τα ψηφαλάκια που λένε. Γιατί απλά δεν ενδιαφέρεται να πολιτευτεί ή να κάνει δικό του κόμμα.

Ναι, τώρα ελπίζω παρόλο που ξέρω ότι έχω να κάνω με έναν σκληρό τραπεζίτη, τεχνοκράτη. Τον προτιμώ όμως από τους καραγκιόζηδες της πολιτικής και όλους αυτούς που με άφησαν να με ξευτιλίζουν σαν Έλληνα και σαν χώρα τους τελευταίους μήνες.