ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Μελέτη βιωσιμότητας για το Μέγαρο Χορού του Τατούλη με εντολή της ΕτΕ

Μελέτη βιωσιμότητας για το Μέγαρο Χορού του Τατούλη με εντολή της ΕτΕ

Το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr φαίνεται πως έφτασε σε «ώτα...ακουόντων»

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα μείνει στην Ιστορία, μεταξύ άλλων, για την φράση του «Λεφτά υπάρχουν».

Και αυτό γιατί τελικά αποδεικνύεται ότι όντως υπάρχουν λεφτά. Δυστυχώς, όμως, δεν αξιοποιούνται όπως θα έπρεπε, ώστε να μειωθεί το βάρος που σηκώνουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά αντιθέτως διοχετεύονται σε έργα που ενισχύουν το προφίλ εκείνων που τα «υπογράφουν» και όχι το κοινωνικό σύνολο.

Εν προκειμένω, ένα αξιοσέβαστο μέρος των χρημάτων αυτών, τουλάχιστον 12 εκατομμύρια ευρώ, πήγε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το οποίο ανήκει στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με ρεπορτάζ στις 19 Ιουλίου το Newsbomb.gr είχε αναδείξει την αξιοπερίεργη αυτή κίνηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, να ξοδεύει τόσα χρήματα για μία αίθουσα χορού, τη στιγμή που η ανεργία στην Πελοπόννησο καλπάζει στο 24%...

Μάλλον κ. Τατούλης δεν σκέφτηκε να αξιοποιήσει τα συγκεκριμένα χρήματα ώστε να ελαττώσει, έστω και ελάχιστα, τη φτώχεια που μαστίζει την περιφέρειά του.

Ωστόσο, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ανακοινώθηκε ότι η Εθνική Τράπεζα έδωσε εντολή για την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας όσον αφορά στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Μάλιστα, το Μέγαρο επισκέφθηκε ήδη η κα Λένα Κουμάντου, στέλεχος του γραφείου του Γενικού Διευθυντή Ακίνητης Περιουσίας της Τράπεζας, προκειμένου να παραλάβει από τους υπεύθυνους όλες τις αναγκαίες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις του κ. Τατούλη δεν είναι η πρώτη φορά που τίθενται εν αμφιβόλω, καθώς πολλά ερωτηματικά έχουν προκύψει και για την διαδικασία του διαγωνισμού διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με παρατάσεις που ζητήθηκαν και δεν δόθηκαν, αλλά και με τις εταιρείες που παρέμειναν εν τέλει στον διαγωνισμό μέχρι να γίνει η τελική ανάθεση.

Εν τέλει, καλός ο πολιτισμός και σίγουρα η Ελλάδα πρέπει να τον διαφυλάττει και να τον προάγει, όμως όταν τα παιδάκια λιποθυμάνε από τον υποσιτισμό ή οι γέροντες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα φάρμακα που τους κρατάνε στη ζωή, καλό είναι να μπορεί κανείς να θέτει τουλάχιστον τις σωστές προτεραιότητες...

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση: Ο κόσμος πεινάει και ο Τατούλης φτιάχνει «Μέγαρο χορού»

Πληρώσαμε 17 εκατ. ευρώ για δρόμο που δεν υπάρχει

Δίνεται στον Μπόμπολα ο διαγωνισμός για τα στερεά απόβλητα;