ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Big Brother» σε παραλίες και Μετρό - Ανεβάζουν βίντεο και φωτό μας σε πορνό sites

«Big Brother» σε παραλίες και Μετρό - Ανεβάζουν βίντεο και φωτό μας σε πορνό sites

Ανεξέλεγκτες είναι οι διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο της παράνομης βιντεοσκόπησης γυναικών, αλλά ακόμα και ζευγαριών, που αμέριμνα απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε κάποια παραλία. Επι ποδός πολέμου η ΕΛ.ΑΣ. και η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Επιτήδειοι που δρουν ακόμα και... επαγγελματικά, καθώς ξένα πορνογραφικά sites πληρώνουν για να συγκεντρώσουν ερασιτεχνικό υλικό και να το αναρτήσουν στο διαδίκτυο, διακινούν φωτογραφίες και βίντεο γυναικών -κατά κύριο λόγο- που φυσικά καμία απολύτως ενημέρωση δεν έχουν, πολύ περισσότερο δεν έχουν δώσει την έγγραφη συναίνεσή τους για κάτι τέτοιο.

Καθημερινά, σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου αναρτώνται δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο Ελληνίδων ή τουριστριών από τις διακοπές τους στα νησιά και όχι μόνο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν λαμβάνεται κανένα απολύτως μέτρο διαφύλαξης της ταυτότητας των θυμάτων, αφού απεικονίζεται και το πρόσωπό τους.

Αίσθηση προκαλεί δε το γεγονός ότι βίντεο με συλλογή από γυναίκες που κάνουν ηλιοθεραπεία, έχουν αναρτηθεί εδώ και δύο χρόνια ακόμα και σε μη πορνογραφικά site, όπου οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν βίντεο, τα οποία βέβαια είναι ελεύθερα στην πρόσβαση ακόμα και για μικρά παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαν καταγραφεί ουκ ολίγες καταγγελίες για την κυκλοφορία ενός λευκού βαν στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, το οποίο έφερε άρτιο εξοπλισμό και με αυτόν κατέγραφε από μεγάλη απόσταση ανυποψίαστες γυναίκες και ζευγάρια.

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της ελληνικής αστυνομίας έχει καταφέρει καίρια πλήγματα κατά καιρούς σε μια σειρά από εμφανίσεις τέτοιου είδους κρουσμάτων.

Ομως, το φαινόμενο της παράνομης βιντεοσκόπησης και φωτογράφισης γυναικών σε παραλίες, αλλά ακόμα και στις σκάλες του μετρό ή σε καφετέριες, παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Συνθήκες... «Big Brother» διαμορφώνονται παντού, καθώς και οι μικροκάμερες πλέον διατίθενται στην αγορά έναντι χαμηλού κόστους με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα εύκολη η απόκτησή τους και οπωσδήποτε μη ελέγξιμη η από εκεί και έπειτα χρήση τους.

Γι' αυτό και απαιτείται να είστε υποψιασμένοι και ιδιαίτερα παρατηρητικοί και σε περίπτωση που διαπιστώσετε ύποπτη συμπεριφορά από κάποιον ή κάποιους που υποτίθεται ότι απολαμβάνουν το μπάνιο τους δίπλα σας, έχοντας μονίμως στραμμένο το ενδιαφέρον τους πάνω σας, να καλείτε την αστυνομία.

Συναγερμός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr για το θέμα αυτό έχει ήδη σημάνει συναγερμός στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος που έχει «στοχοποιήσει» αρκετούς από τους δράστες.

Ήδη τις επόμενες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να πραγματοποιήσει επιχείρηση σκούπα και όπως όλα δείχνουν από αυτές τις υποθέσεις θα βγούνε λαβράκια.

Σε κάθε περίπτωση η αστυνομία συνιστά στους πολίτες μόλις υποπέσει στην αντίληψη τους κάποιο περιστατικό να τηλεφωνούν στις αρμόδιες αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη – σοκ της μητέρας του Κριστιάνο Ρονάλντο

Καταρρίπτεται η προπαγάνδα των Ουκρανών για την πτώση του μοιραίου Boeing (vid)