ΑΠΟΨΕΙΣ

Μου προκαλεί αηδία και εμετό η είδηση της απαλλαγής του Νίκου Γεωργιάδη

Μου προκαλεί αηδία και εμετό η είδηση της απαλλαγής του Νίκου Γεωργιάδη

Και οι κρίνοντες, κρίνονται. Ξεκινάω αρχικά με αυτό για να δικαιολογήσω την οργή μου ως πατέρας για την είδηση που διαβάζω με απέραντη θλίψη: Έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκου Γεωργιάδη ο οποίος διωκόταν για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων το οποίο φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία - Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας 

Δεν ξέρω αν είναι αθώος ή ένοχος, αν και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, αφού το δικαστήριο τότε τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού ωστόσο του χορήγησε αναστολή αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης του.

Δεν με ενδιαφέρει να κάνω τον δικαστή. Ξέρω ότι τόσα χρόνια η εκδίκαση καθυστερούσε και ο «κύριος» την γλίτωσε χωρίς να περάσει από το Εφετείο, για μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

Και μόνο το άκουσμα της είδησης μου προκαλεί αηδία και εμετό.

Διαβάστε σχετικά:

Νίκος Γεωργιάδης: Παραγράφηκε το αδίκημα της ασέλγειας ανηλίκων για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν ο κύριος ήταν σύμβουλος του Μητσοτάκη ή αν είναι Νεοδημοκράτης ή αν τη γλίτωσε λόγω των αλλαγών στον ποινικό κώδικα (μετά την αναθεώρηση των ποινικών κωδίκων από τον ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας Μιχάλη Καλογήρου).

Δεν με ενδιαφέρει αν τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα τις έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ.

Δεν μου λέει τίποτα ότι η εισαγγελική λειτουργός στην τοποθέτησή της δήλωσε την δυσαρέσκεια της για την εξέλιξη αυτή την οποία και όπως είπε αν και η ίδια δεν το επιθυμεί είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, την οποία υπέβαλε στο δικαστήριο η υπεράσπιση του.

Ως πολίτης αυτής της χώρας και ως πατέρας τριών παιδιών εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πολιτικό προσωπικό της χώρας που νομοθετεί, αλλά και για το χαμερπές επίπεδο της ελληνικής δικαιοσύνης.

Ξέρω ότι η είδηση δεν θα αναπαραχθεί από τα μέσα ενημέρωσης.

Θα θαφτεί μέσα στη βρωμιά και στη δυσωδία όπως «αρμόζει» σε υποθέσεις ανωμαλίας.

Εκφράζω τη θλίψη μου για το κύρος και το ανύπαρκτο ανάστημα των Ελλήνων Δικαστών.

Είστε λίγοι, πολύ λίγοι και είναι κρίμα που ο λαός έχει την ψευδαίσθηση ότι είστε το τελευταίο του αποκούμπι.

Τώρα πείτε ότι θέλετε για ‘μένα.

Κάντε μου μήνυση, στείλτε μου εξώδικα, ότι θέλετε.

Ουδόλως με απασχολεί.

Σας έχω γραμμένους εκεί που σας έχει το σύνολο του ελληνικού λαού.

Ο Κώστας Τσιτούνας είναι στο Facebook