ΑΠΟΨΕΙΣ

Λύθηκε το «μυστήριο» για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Λύθηκε το «μυστήριο» για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το μυστήριο γύρω από το πρόσωπο που αναμένεται να προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Προεδρία της Δημοκρατίας κοντεύει να πάρει διαστάσεις ψυχολογικού θρίλερ χιτσοκικού τύπου - Τι τελευταίες ημέρες η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το όνομα του νυν Προέδρου, Προκόπη Παυλόπουλου - Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο; Να τον προτείνει ο Μητσοτάκης; Και γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει τόσο πολύ στο όνομα του Παυλόπουλου;  - Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για το πολιτικό παράδοξο

Δυο πράγματα αξίζει να επισημάνουμε γύρω από την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το πρώτο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει «κουράσει» με την όλη μυστικοπάθεια που δημιουργεί γύρω από το όνομα του Προέδρου.

Όλο αυτό το δήθεν μυστήριο που διακινεί, χωρίς να αποκαλύπτει τις προθέσεις του, δεν βοηθάει ούτε το κυβερνών κόμμα, ούτε την διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας.

Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να γελοιοποιηθεί η όλη διαδικασία...

Δεν ξέρω ποιοι τον συμβουλεύουν να διαχειρίζεται κατ’ αυτό τον τρόπο το όλο ζήτημα, αλλά έχει αρχίζει να κουράζει.

Από την άλλη μεριά η εμμονή του Αλέξη Τσίπρα στον Προκόπη Παυλόπουλο είναι ανεξήγητη και αρκετοί πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό «καίει» και τις ελάχιστες πιθανότητες που υπήρχαν να προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι ποτέ ένας πρωθυπουργός δεν θα σερνόταν πίσω από την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η επιμονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Προκόπη Παυλόπουλο εδράζεται μόνο στη δημιουργία ρήγματος στο εσωτερικό της ΝΔ.

Πιστεύει δηλαδή ο κ. Τσίπρας ότι με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσει εσωκομματικό ζήτημα στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης.

Επί της ουσίας δηλαδή ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι ο Μητσοτάκης θα προτείνει άλλον… Απλά ελπίζει ότι μπορεί να βγουν τα μαχαίρια στη ΝΔ.

Συμπέρασμα: Και οι δυο κινούνται με γνώμονα το κομματικό τους συμφέρον.

Κρίμα...

Διαβάστε σχετικά:

Εσείς ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο ιδανικός, νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας;