ΑΠΟΨΕΙΣ

Ενωμένοι θα νικήσουμε τον κορωνοϊό

Ενωμένοι θα νικήσουμε τον κορωνοϊό
INTME NEWS

Το είπε ο πρωθυπουργός, το είπαν κι άλλοι ηγέτες. Είμαστε σε πόλεμο. Αυτή είναι η μοναδική κυριολεκτική περιγραφή για την προσπάθεια της ανθρωπότητας να βγει νικήτρια απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.

Στην Ελλάδα, αυτό φαίνεται να το έχουν καταλάβει όλα τα πολιτικά κόμματα και παρά τις όποιες φωνές που ψάχνουν να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας, υπάρχει μία προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να μην διχάσει τον κόσμο. Άλλωστε αυτό θα ήταν το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες αυτήν την στιγμή.

Η συζήτηση στη Βουλή ήταν χαρακτηριστική. Πολιτική αντιπαράθεση υπήρξε, αλλά ήταν σε τέτοια επίπεδα που έκανε τους έμπειρους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να λένε χαρακτηριστικά πως τέτοια εικόνα δεν έχουν ξαναδεί ποτέ στην επαγγελματική τους καριέρα. Αλλά υπάρχει και μία αντίστοιχη εικόνα στην κοινωνία. Η Βουλή απλώς συμβαδίζει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις υπάρχει μία καθολική αποδοχή της κυβέρνησης από την ελληνική κοινωνία. Η συντριπτική πλειοψηφία, ακόμα και με ποσοστά άνω του 80% δηλώνει στήριξη προς τις αποφάσεις για την οικονομία αλλά και τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Ωστόσο δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη κάτι τέτοιο. Είναι αδιαμφισβήτητο το ότι η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε πιο υπεύθυνα από πολλά «σοβαρότερα» κράτη με αποτέλεσμα αυτό να έχει αποτυπωθεί και στον διεθνή Τύπο. Όντως, μέχρι στιγμής μπορούμε να είμαστε για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπερήφανοι ως λαός.

Η κυβέρνηση έδειξε τον δρόμο, πήρε έγκαιρα τα μέτρα, θωράκισε τηρουμένων των αναλογιών το σύστημα Υγείας και προχώρησε τάχιστα σε ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν μια και καλή τη ζωή μας και, από την άλλη η το σύνολο του πληθυσμού επιδεικνύει μία σοβαρότητα και συμβάλει στην αποτροπή της μετάδοσης και εξάπλωσης του ιού στην χώρα.

Αυτές θα είναι οι παρακαταθήκες μας για την επόμενη ημέρα. Η ενότητα που έχουμε δείξει και το ισχυρό αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας πως σε μία παγκόσμια κρίση, κρατήσαμε το κεφάλι ψηλά και δείξαμε πως ως Έλληνες έχουμε λύσεις και μπορούμε να καθοδηγήσουμε τις εξελίξεις αντί να συρόμαστε από αυτές. Αυτή θα είναι και η βάση για να χτιστεί και πάλι με στέρεες βάσεις η οικονομία στο τέλος αυτής της περιπέτειας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ούτε βήχας ούτε πυρετός - Αυτό είναι το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοούμε

Σχετικές ειδήσεις