ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα

Τα χρήματα που προορίζονται για την Ελλάδα μετά το πενθήμερο τέλος στο θρίλερ των διαπραγματεύσεων στην Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης, αποτελούν ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. - Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Το συνολικό πακέτο χρημάτων που αντιστοιχεί στην χώρα μας, όπως ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη Τύπου, αγγίζει τα 72 δισ. ευρώ και αυτό αποτελείται από 19 δισ. σε επιχορηγήσεις, 12 δισ. σε δάνεια και τα υπόλοιπα χρήματα προέρχονται από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Είναι αλήθεια πως τα ποσά είναι θηριώδη, ενώ ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως παρά τους συμβιβασμούς, η αναλογία επιχορηγήσεων/δανείων διατηρήθηκε υπέρ των πρώτων. Αυτό σημαίνει πως για τα επόμενα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις θα έχουν ένα πολύ μεγάλο όπλο στην φαρέτρα τους για την στήριξη της Οικονομίας.

Και μπορεί να ξέρουμε πως το 2020 θα είναι πολύ δύσκολο για την οικονομία, καθώς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και εργαζόμενοι, θα πιεστούν και κάποιοι θα φτωχοποιηθούν, ωστόσο μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες, ανοίγει ο δρόμος για ένα ελπιδοφόρο 2021.

Ακούγονται ευχολόγια αυτά; Ίσως. Εκτός πολιτικών παρωπίδων ωστόσο, τα χρήματα που προορίζονται για την Ελλάδα είναι πολλά, περισσότερα από οποιοδήποτε πακέτο έχει λάβει η χώρα μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Η ευθύνη λοιπόν είναι τεράστια, όπως πολλές θα είναι και οι ευκαιρίες.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός σκιαγράφησε την αντίληψη που πρέπει να διέπει την κυβέρνηση λέγοντας ουσιαστικά πως αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδιαρθρωθεί η Οικονομία χωρίς να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Κοινώς, η έκθεση Πισσαρίδη θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί και σύντομα να δούμε ποιο είναι αυτό το πλάνο που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα, εκτός από σοβαρό, αλλά και σύγχρονο κράτος. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτό το τραίνο.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ιστορική συμφωνία - Φεύγουμε με ένα πακέτο που ξεπερνά τα 70 δισ. ευρώ