ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελληνοτουρκικά: Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην ΕΛ.ΑΣ. θα πει κάποιος;

Ελληνοτουρκικά: Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην ΕΛ.ΑΣ. θα πει κάποιος;
Έλληνες βατραχάνθρωποι - φωτογραφία αρχείου intimenews.gr
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Ελληνοτουρκικά - Κρίση στο Αιγαίο: Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για τον ρόλο των Ενόπλεων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας που εδώ και μήνες δίνουν την δική τους μάχη στον Έβρο και στο Αιγαίο και φυλάττουν Θερμοπύλες 

Μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει υπάρξει ένα ξεκάθαρο «ευχαριστώ» για το προσωπικό των Ενόπλεων Δυνάμεων.

Για όλους αυτούς που από τον Φεβρουάριο του 2020 βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των συνόρων μας και δίνουν μάχη για να διατηρήσουν στο ακέραιο την Εθνική μας κυριαρχία.

Οι έφεδροι και οι μόνιμοι στρατιωτικοί αλλά και οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που με αυταπάρνηση, χωρίς να βαρυγκομούν και χωρίς να αυτοδιαφημίζονται κάνουν το χρέος τους με απόλυτο επαγγελματισμό.

Οφείλω, όχι σαν δημοσιογράφος, αλλά πρωτίστως ως πολίτης της χώρας να καταθέσω σεμνά και ταπεινά ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους αυτούς που εδώ και μήνες βρίσκονται συνεχώς σε κόκκινο συναγερμό, μακριά από τις οικογενειές τους, μακριά από τα παιδιά τους, για να μπορούμε εμείς να κυκλοφορούμε ελεύθεροι σε μια ελεύθερη χώρα.

Ένα ελάχιστο φόρο τιμής στα παιδιά της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού Ξηράς, των ειδικών δυνάμεων που τους τελευταίους μήνες δεν έχουν σπίτι. Που κοιμούνται και ξυπνάνε στους χώρους διασποράς με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Που δεν νιώθουν φόβο, που δεν κάνουν αγγαρεία. Άοκνα υπηρετούν αυτό που είναι γραμμένο στο DNA τους.

Μια ελάχιστη τιμή στους βατραχανθρώπους και στους Λοκατζήδες μας που εδώ και μήνες κοιμούνται στις εξωλέμβιες για να μπορούμε εμείς να συνεχίζουμε να ζούμε σε καθεστώς κανονικότητας και να αναπνέουμε ελεύθερα.

Ίσως κάποιοι να μην μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος αυτής της μάχης, αλλά η χώρα μας από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα δέχεται μια ασύμμετρη απειλή σε όλα τα επίπεδα.

Όλα μαζεμένα σε μια φράση: «αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων,
μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν... ». (Ομήρου Ιλιάς, Ζ 208-209).

Να μην ντροπιάζεις τη γενιά των προγόνων σου.

Καλή δύναμη στα παιδιά μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.