ΑΠΟΨΕΙΣ

Ερντογάν: Ο ηθικός αυτουργός! Οπλίζει τα χέρια των τζιχαντιστών και καλύπτει «Γκρίζους Λύκους»

Ερντογάν: Ο ηθικός αυτουργός! Οπλίζει τα χέρια των τζιχαντιστών και καλύπτει «Γκρίζους Λύκους»

Γιατί η διάλυση της τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης προκάλεσε εκνευρισμό στον Ερντογάν; Πώς η στάση του «σουλτάνου» και η ακραία ρητορική του αποτελεί πλέον απειλή για την Ευρώπη

Πριν από λίγες μέρες η Γαλλία ανακοίνωσε τη διάλυση της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων μέσω ανακοίνωσης του Υπουργικού Συμβουλίου της. Ο λόγος; Προφανής για τους περισσότερους, οι Γκρίζοι Λύκοι ήταν οι ηθικοί, αν όχι οι φυσικοί αυτουργοί για τις απαράδεκτες βιαιότητες εναντίον της αρμενικής κοινότητας στη Γαλλία. Οι εικόνες των βανδαλισμένων μνημείων της αρμενικής γενοκτονίας στη Λυών, οι απειλές και οι προπηλακισμοί των Αρμενίων από ακροδεξιούς, και φυσικά οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βιέννη, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής.

Η Γαλλία έχει πλέον αντιληφθεί αυτό που αδυνατούν να καταλάβουν πολλοί άλλοι στην Ευρώπη. Η Τουρκία δεν αποτελεί απλά κίνδυνο για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μέσα στο ευρωπαϊκό έδαφος. Είναι μία απειλή που αν δεν αναχαιτιστεί, θα γιγαντωθεί και θα είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί. Πώς παίρνει όμως «σάρκα και οστά» αυτή η απειλή; Μέσα από τη ρητορική του Προέδρου Ερντογάν και των εντεταλμένων αξιωματούχων της κυβέρνησης του, έχοντας αυτόκλητα χρήσει τον εαυτό τους προστάτες των μουσουλμάνων ανά την υφήλιο. Είναι τυχαίο, δηλαδή, που μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις τους υπάρχει έξαρση ισλαμιστικής βίας σε χώρες όπως η Γαλλία και η Αυστρία; Όχι βέβαια, ο ηθικός αυτουργός είναι μπροστά μας και όσο πιέζεται στο εσωτερικό του, τόσο θα απειλεί, οπλίζοντας τα χέρια φανατισμένων ενάντια σε απλούς πολίτες.

Και το πιο ανησυχητικό δεν είναι μόνο η ρητορική, αλλά οι απτές αποδείξεις μίας συνεχούς απόπειρας επιρροής της Τουρκίας στην καρδιά μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, που εκφράζεται με τη ανέγερση τεμένων, πολιτικών κομμάτων και τη δημιουργία ενεργού δικτύου επιρροής μέσω ακραίων θρησκευτικών ρητορικών σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Μια επιρροή που συνεχώς επεκτείνεται όσο βρίσκει γόνιμο έδαφος, λόγω της χλιαρής αντίδρασης εντός της Ευρώπης.

Ποια ήταν όμως η αντίδραση της Τουρκίας απέναντι σε αυτή τη δυναμική απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος Μακρόν στην εξάπλωση του ισλαμο-φασισμού; Κάποιος λογικός θα περίμενε να μην υπάρχει επίσημη αντίδραση που θα έδειχνε υποστήριξη σε μία ακραία εθνικιστική οργάνωση, όπως οι Γκρίζοι Λύκοι. Η Τουρκία όμως μας εξέπληξε δυσάρεστα για μία ακόμη φορά, αφού μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών της, απείλησε και πάλι ότι θα απαντήσει αποφασιστικά! Ειρωνικά μάλιστα, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι είναι απαραίτητη η προστασία της ελευθερίας της έκφρασης και της συνάθροισης των Τούρκων της Γαλλίας και ότι θα απαντήσει με σθεναρό τρόπο σε αυτή την απόφαση!! Της ελευθερίας δηλαδή να βγαίνουν στους δρόμους απειλώντας και βανδαλίζοντας μνημεία με τα αρχικά RTE, του Ερντογάν δηλαδή (Recep Tayyip Erdogan). Αν αυτό δεν είναι η απόλυτη έκφραση του ισλαμοφασισμού, τότε τι είναι;

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει επιλέξει να απομακρύνει τη χώρα του από την Δύση. Μία απόφαση που την υλοποιεί με ακραίο τρόπο, με απειλητικές ρητορικές και με την υποκίνηση για δολοφονίες ανυποψίαστων πολιτών. Συνεχίζει όμως να εκμεταλλεύεται την ισχυρή οικονομική αλληλεξάρτηση που τον συνδέει με κάποιες από τις ισχυρότερες χώρες της Ευρώπης και τον μικρό βαθμό συνοχής και συντονισμού στη λήψη αποφάσεων που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και με αυτό τον τρόπο έχει το θράσος να απειλεί ελπίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι θα συνεχίζουν απλά να παρατηρούν και να ανέχονται. Αυτό όμως αλλάζει. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η ερντογανική Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η απόσταση ολοένα και μεγαλώνει και είναι σίγουρο ότι και μετά τις πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις στη Γαλλία και στην Αυστρία κανείς δεν πρέπει να μένει απαθής απέναντι σε προκλητικές δηλώσεις όπως αυτές του Προέδρου Ερντογάν, που ουσιαστικά αναζωπυρώνουν ακραία θρησκευτικά συναισθήματα και οδηγούν σε τέτοιου τύπου ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η Χώρα μας κατάφερε μέχρι σήμερα να μετατρέψει τις ελληνοτουρκικές διαφορές σε ένα πρόβλημα που απασχολεί όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, καθώς έχουμε οικοδομήσει και άλλες συμμαχίες με ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις, όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος. Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας αποτελεί πλέον ένα ευρωτουρκικό θέμα συζήτησης με τις κυρώσεις εναντίον της να πλησιάζουν, και να απειλούν να βάλουν ταφόπλακα στην οικονομία της, που κρέμεται πλέον από μία κλωστή ειδικά μετά τις “παραιτήσεις” του Υπουργού Οικονομικών Αλ Μπαϊράκ και του διοικητή της κεντρικής τράπεζας. Σε αυτό βέβαια βοηθάει και η απελπισμένη τουρκική ηγεσία που έχοντας αντιληφθεί τα αδιέξοδα στα οποία έχει φτάσει στο εσωτερικό της, προσπαθεί με φανατισμό και ακραία ρητορική να αποπροσανατολίσει τον λαό της. Όσο όμως θα υποστηρίζει ανοικτά και ξεδιάντροπα ακραία κινήματα, όπως τους Γκρίζους Λύκους, τόσο θα απομονώνεται και θα βοηθάει με αυτό τον τρόπο την Ελλάδα να αναδείξει την αμετροέπεια της στάσης της, τα ανεδαφικά επιχειρήματά της και τις ανιστόρητες αιτιάσεις της, αναγκάζοντας φίλους, εταίρους και συμμάχους να αντιδράσουν έμπρακτα κατ’ αρχήν, με την συσπείρωση τους. Γιατί ως γνωστόν η Τουρκία μόνο με πράξεις καταλαβαίνει!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr