ΑΠΟΨΕΙΣ

Δύναμή μας η ενότητα και η αλληλεγγύη

Δύναμή μας η ενότητα και η αλληλεγγύη

Το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο ενός κράτους είναι οι άνθρωποί του. Οι άνθρωποι φτιάχνουν θεσμούς και τους ανθρώπους οφείλουν να εξυπηρετούν οι κρατικές δομές και οι εξουσίες.

Tης Ζωής Ράπτη*

Η πατρίδα μας, σε αυτόν τον τομέα είναι πλούσια. Η περιουσία της είναι αμύθητη γιατί το ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας έχει αποδείξει το σπάνιο «μέταλλό» του σε συνθήκες δύσκολες, σε καιρούς αντίξοους.

Οι δωρητές, οι ευεργέτες, τα Ιδρύματα και οι οργανώσεις που επικεντρώνονται στο φιλανθρωπικό έργο είναι πολύτιμοι αρωγοί της Πολιτείας στην αποστολή της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και προβλημάτων. Οι αναποδιές ποτέ δεν έλειψαν από την ιστορία του είδους μας και το απρόβλεπτο είναι συχνός «επισκέπτης» της καθημερινότητάς μας. Είναι πρακτικά αδύνατον τα κράτη να βγάζουν από την τσέπη τους λύσεις για όλα και γι’ αυτό ο εθελοντισμός και η προσφορά των ιδιωτών έπαιζαν, παίζουν και θα παίζουν σημαντικό ρόλο στο συλλογικό βίο.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στέκεται δίπλα στο κράτος, αυτή την εποχή που δοκιμάζεται, λόγω της πανδημίας του Covid-19 , ενισχύοντας το σύστημα υγείας με σημαντικές δωρεές. Με την συστηματική κοινωφελή του δράση έχει υπάρξει βασικός αρωγός στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας για την αναμόρφωση του νευραλγικού τομέα της υγείας. H πολύτιμη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ άλλων, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, για τη δημιουργία 174 υπερσύγχρονων νέων κλινών ΜΕΘ, σε 15 δημόσια νοσοκομεία σε όλη την χώρα, αποδεικνύει έμπρακτα ότι η κοινή προσπάθεια του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορεί να φέρει άμεσες λύσεις στα σύγχρονα, πολύπλοκα προβλήματα.

Επίσης, η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με δωρεά από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) που αφορά πρόγραμμα ανακαίνισης και κατασκευής των χώρων υγιεινής στους θαλάμους νοσηλείας και στους κοινόχρηστους χώρους των 30 δημοσίων νοσοκομείων της Αττικής αλλά και παροχής σύγχρονου εξοπλισμού, αποδεικνύει τη μεγάλη παράδοση προσφοράς στην πατρίδα, αυτών των ανθρώπων που έχουν διακριθεί ιδιαίτερα στον επιχειρηματικό τομέα.

Περαιτέρω, η γενναιόδωρη προσφορά του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία μέσω της τεράστιας ποσότητας, 13,5 εκατομμυρίων μασκών, που διέθεσε, συνέβαλλε καταλυτικά στην αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών του ΕΣΥ, σχετικά με τη νόσο COVID-19, σε μια περίοδο που ο «πόλεμος» παραγγελιών και η απόκτηση του αναγκαίων ειδών είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η προβολή και η αναγνώριση της συμβολής των ιδιωτών αλλά και των Ιδρυμάτων και οργανώσεων, που έχουν φιλανθρωπική δράση μπορεί να εμπνεύσει και να παρακινήσει και άλλους, που θα θελήσουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της κοινωνικής προσφοράς.
Αυτό που περιμένουν και απαιτούν όλοι από την Πολιτεία είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτές τις δωρεές. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει αποδείξει και ότι θέλει και ότι μπορεί να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία και προσφορά για το καλό όλων.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθνικούς ευεργέτες μας και δεν ξεχνάμε ότι η δύναμη και η φερεγγυότητα του Ελληνικού Δημοσίου σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ευελιξία του ιδιωτικού τομέα παρέχει όλα τα εχέγγυα για την ευόδωση κάθε πολιτικής πρωτοβουλίας σχετιζόμενης με την αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών και των υγειονομικών υποδομών της χώρα μας.

Ζωή Ράπτη είναι Υφυπουργός Υγείας,
Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ράπερ Lamanif: Το βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν από την εξαφάνιση