ΑΠΟΨΕΙΣ

Κυβέρνηση, έτη φωτός μπροστά

Κυβέρνηση, έτη φωτός μπροστά

Άρθρο της βουλευτού Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Έλενας Ράπτη στο Newsbomb.gr 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η κυβέρνηση σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές με πολύ υψηλές ταχύτητες. Για αυτό άλλωστε και η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο των επενδυτικών επιλογών όλου του κόσμου. Το νομοσχέδιο για το εργασιακό ανοίγει μια νέα εποχή για τον σύγχρονο εργαζόμενο αφού είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κοινωνίας του 21ου αιώνα.

Οι ελαφρύνσεις στη φορολογία εταιριών και φυσικών προσώπων μετατρέπουν σταδιακά την Ελλάδα σε μια χώρα υποδοχής επιχειρήσεων, σταματώντας την αποβιομηχάνιση της χώρας και τη μεταφορά παραγωγικών μονάδων σε όμορες οικονομίες. Η απλοποίηση των διαδικασιών έγκρισης επενδυτικών σχεδίων μετατρέπει την Ελλάδα της γραφειοκρατίας σε μια Ελλάδα που λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά.

Nομοσχέδια για το νέο σχολείο και την αναβάθμιση των ΑΕΙ, αύξηση των ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες, διακρατικές συμφωνίες σε τεχνολογίες αιχμής, οδηγούν την Ελλάδα στο μέλλον. Ιδιαίτερη αξία έχει η ευαισθησία της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού για την κοινωνία. Η πρόσφατη εξαγγελία για τη χορήγηση της προπληρωμένης κάρτας σε όλους τους νέους 18-25 που θα εμβολιαστούν είναι σημειολογικά ένας νέος κώδικας επικοινωνίας ανάμεσα στο κράτος και στη νέα γενιά, που δείχνει ευαισθησία, αναγνώριση και επιβράβευση για τη θυσία της νέας γενιάς την περίοδο της πανδημίας. Χρήματα που θα δοθούν σε χιλιάδες νέους και θα ενισχύσουν την ελληνική οικονομία. Και ταυτόχρονα θα συμβάλλουν στο τείχος ανοσίας που θέλουμε όλοι να δημιουργήσουμε για να κρατήσουμε την Ελλάδα ανοιχτή και ασφαλή.

Πότε καμία κυβέρνηση δε σκέφτηκε με τέτοια ταχύτητα και πρωτοτυπία.

Νέες πρακτικές, πολίτες που εμπιστεύονται το κράτος, κράτος που σέβεται και στηρίζει τους πολίτες, μια άμεση απάντηση για κάθε πρόβλημα. Με σύστημα και πρωτοφανή για τη χώρα οργάνωση από την αρχή του χρόνου, με το πρόγραμμα εμβολιασμού «ελευθερώνει» την Ελλάδα και μας δίνει πίσω τις ζωές μας. Χάσαμε φίλους και γνωστούς από την πανδημία. Λιγότερους από κάθε άλλη χώρα. Αλλά είναι βαριά η απώλεια κάθε συμπολίτη μας. Τι κερδίσαμε: μια Ελλάδα που επιτέλους λειτουργεί. Αρκεί να έχει Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και νοοτροπία άμεσων παρεμβάσεων και λύσεων.

Μέσα σε 15 μήνες η χώρα έκανε όσα ψηφιακά βήματα έκανε σε 30 χρόνια. Το κράτος ξαναέγινε αξιόπιστο και φιλικό. Οι αγορές και οι επενδυτές, μας αναβαθμίζουν διαρκώς, πιστεύοντας στις προοπτικές της χώρας. Η αλληλεγγύη έγραψε νέα υψηλά ρεκόρ από την πρώτη μέχρι την τελευταία γραμμή της μάχης. Οι Έλληνες αποδείξαμε πως μπορούμε να πειθαρχήσουμε και να συνεργαστούμε. Αντέξαμε στην κρίση. Είναι ώρα να απογειωθούμε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.