ΑΠΟΨΕΙΣ

Η κοινωνία δείχνει το δρόμο, τα κόμματα τον βλέπουν;

Η κοινωνία δείχνει το δρόμο, τα κόμματα τον βλέπουν;

Λίγος χρόνος απομένει έως την εκλογική αναμέτρηση των Ευρωεκλογών και η πολιτική διελκυστίνδα, κινείται σε θέματα πέραν των Ευρωπαϊκών και καθημερινών ενδιαφερόντων της κοινωνίας μας.

Ποιο είναι το περιεχόμενο των προσεχών εκλογών; Οι πολίτες αναμένουν από τα κόμματα, σχεδιασμούς ,στοχεύσεις, υλοποιήσεις.

Προγράμματα και οικονομικές προοπτικές. Βελτίωση των συνθηκών της ζωής και λήψη μέτρων…

Ο Ελληνικός λαός, κουρασμένος και αλύπητα χτυπημένος από τα συνεχή φορολογικά και ασφαλιστικά ραμφίσματα των 3 ή 4 μνημονίων, αναζητεί απαντήσεις….λύσεις και άμεση ανταπόκριση. Τι βλέπει όμως καθημερινά; Ακούει υπεκφυγές . Διαπιστώνει ανύπαρκτους σχεδιασμούς. Ζει την παραλυτική αδράνεια της κρατικής μηχανής . Βλέπει τους πολιτικούς να σχολιάζουν τα λάθη τους. Βιώνει το δυσθεώρητο χάσμα υποσχέσεων και πράξεων.. Απουσιάζει πλέον από το πολιτικό σκηνικό η πολιτική εγρήγορση για επίτευξη λύσεων. Η Δημιουργική στειρότητα δυστυχώς κυριαρχεί.

Πρωταγωνιστεί δυστυχώς το προπαγανδιστικό μένος και ο κομματικός κυνισμός. Πλανιέται παντού ο ακατάπαυστος ήχος «εσείς» κι «εμείς» που οδηγεί σε επιδερμικές και ανώφελες προσεγγίσεις.

Ολοι πλέον γνωρίζουν , ότι πολίτης για να πάει στην κάλπη ζητάει. Όχι γενικόλογες αναφορές. Όχι επιλεκτικές τοποθετήσεις. Όχι σε κενολόγα σχόλια και σε «θηριώδη εγώ » των πολιτικών που δείχνουν απλώς νηπιακή δύναμη.

Συμπερασματικά.

Μπορείτε κύριοι να μας τα πείτε απλά; Κατανοητά; Ζητάμε πειστικές εξηγήσεις .

Λύσεις για τη ζωή μας.

Αυτό ζητάμε

* Η κυρία Όλια Νικολοπούλου είναι δικηγόρος

Διαβάστε επίσης: Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis

Εκλογές 2019: Αντίστροφή μέτρηση - Ο Τσίπρας αποφασίζει πότε θα στηθούν κάλπες

Σχετικές ειδήσεις