ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας - Κικίλιας σταθερά στην κορυφή

Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας - Κικίλιας σταθερά στην κορυφή

Η δημοσκόπηση της Alco για το OPEN πραγματοποιήθηκε σε σύνολο 1.000 ατόμων την περίοδο 15-19 Ιουνίου - Για πολλοστή φορά οι δυο υπουργοί της ΝΔ παραμένουν με ιδιαίτερα υψηλά αποδοχής από τους πολίτες

Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για το OPEN γίνεται εμφανές ότι πολύ ψηλά στη συνείδηση του κόσμου, αυτή την περίοδο είναι τα εθνικά ζητήματα και οι σχέσεις μας με την Τουρκία, αλλά και τα θέματα της Υγείας.

Γι' αυτό εξάλλου στις πρώτες θέσεις παραμένουν σταθερά τόσο ο Νίκος Δένδιας (52%), όσο και ο Βασίλης Κικίλιας (44%).

Στο πρόσωπο του Βασίλη Κικίλια, πιστώνεται η επιτυχημένη πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος καθώς η χώρα προχωρά προς την κανονικότητα με το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού. Ο υπουργός Υγείας, έχει τονίσει πολλές φορές τον ρόλο των επιστημόνων στη διαχείριση της πανδημίας και στην αμέριστη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης προς το πρόσωπό τους.

Σχετικά με την πανδημία οι ερωτηθέντες μεταξύ άλλων, απάντησαν στο αν εκτιμούν πως πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους με το 46% να απαντά ΝΑΙ και 41% ΟΧΙ.

Παράλληλα, εκφράζουν την άποψή τους για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, σημειώνοντας πως 57% εκτιμά πως πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά ενώ το 32% διαφωνεί.

Στο ερώτημα προς τους πολίτες ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, το 39% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% απαντούν «κανένας» και το 22% τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία κρατά σταθερά μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (36,9% για τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Στη φυλακή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Οργή στο πανελλήνιο για το δολοφόνο της Καρολάιν