ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο νέο σποτ των ΑΝΕΛ ο Μέγας Αλέξανδρος γίνεται... Ζάεφ! (vid)

Στο νέο σποτ των ΑΝΕΛ ο Μέγας Αλέξανδρος γίνεται... Ζάεφ! (vid)

Τηλεοπτικό σποτ για τη Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησαν ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Στο βίντεο, μέρος του οποίου προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Πάνου Καμμένου, εμφανίζεται η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία σταδιακά αλλάζει μορφή μέχρι που εμφανίζεται το πρόσωπο του Ζόραν Ζάεφ.

Την ίδια ώρα, ακούγονται παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων περί «Μακεδόνων» και «μακεδονικής γλώσσας».

«Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν μπορεί να μιλήσει. Θα αφήσουμε τον Ζάεφ να μιλάει εκ μέρους του;» αναφέρει κλείνοντας το σποτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Καμμένος: Ο Τσίπρας οφείλει στους ΑΝ.ΕΛ. που τον στήριξαν τόσα χρόνια

Στην συνέντευξή του, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ τον Ιούνιο, με δεδομένο ότι επίσημη θέση της ΝΔ είναι «γεωγραφικός προσδιορισμός με erga omnes» την οποία επανέλαβε και σήμερα ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι «αν ο λόγος τον Ιούνιο ήταν να πέσει η κυβέρνηση για να αποφύγουμε την παράδοση του όρου «Μακεδονία» και είχα την κοινοβουλευτική δύναμη θα έριχνα την κυβέρνηση».

Λέγοντας ότι «ο λόγος ήταν η δημιουργία εντυπώσεων» ανέφερε ότι «σήμερα ξεγυμνώθηκε η ΝΔ».

Τόνισε ότι η σύμβαση αυτή «μπορεί να πέσει με ένα τρόπο: να χαρακτηριστεί αντισυνταγματική όπως και είναι».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη δήλωσή του χθες ότι θα ψηφίσει πρόταση μομφής, όπως και ο Σταύρος Θεοδωράκης, και έθεσε το ερώτημα «γιατί έκανε πίσω ο κ. Μητσοτάκης».

Είπε ότι αν σήμερα ψηφιζόταν η αντισυνταγματικότητα της συμφωνίας «θα σταματούσε η συζήτηση», καθώς «είχαμε την πλειοψηφία» και επανερχόμενος αργότερα είπε ότι «αν η θέση της ΝΔ ήταν πράγματι καθαρή και δεν ήταν η θέση που εκφράζει η κ. Μπακογιάννη, αλλά ο κ. Σαμαράς σήμερα θα είχαμε μπλοκάρει τη συμφωνία».

Απάντησε θετικά στην ερώτηση «θα ψηφίζατε μαζί με τη Χρυσή Αυγή;» και στην παρατήρηση ότι ο κ. Ν. Δένδιας ότι δεν ψηφίζει με τη Χρυσή Αυγή, είπε «καλώς είπε ο κ. Δένδιας ότι δεν δέχεται την πρόταση της ΧΑ, όμως υπήρξε και η πρόταση των ΑΝΕΛ η οποία ήταν διαφορετική και κάλυπτε την ΝΔ».

«Με τη ΧΑ δεν έχουμε καμία σχέση, βεβαίως και είναι εκτός του συνταγματικού κύκλου, το θέμα είναι ποιοι διατηρούν την ΧΑ εντός της Βουλής γιατί και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η ΧΑ είναι εκτός συνταγματικού κύκλου, αλλά δεν βλέπω να έχει προχωρήσει καμία υπόθεση που να τη θέτει εκτός συνταγματικού κύκλου. Κάποιοι τη χρησιμοποιούν για να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις ενστάσεις της ΝΔ για την γλώσσα και την ιθαγένεια στη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «έχουν βάση, αλλά το κυριότερο είναι το όνομα γιατί αυτό υποκρύπτει όλο τον αλυτρωτισμό».

Δείτε ΕΔΩ όλα όσα είπε στη συνέντευξή του

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr