Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Λαμπιόνια βάλαμε;

Λαμπιόνια βάλαμε;

Προχθές, πήγα μία βόλτα στη γειτονιά μου. Μου αρέσει πολύ να περπατάω και να κάνω ποδήλατο. Ακόμα δεν έχω πάρει βέβαια, αλλά θα το τακτοποιήσει ο Άγιος Βασίλης αυτό. Δεν ξέρω αν έχετε και εσείς παρατηρήσει, αλλά τα λαμπιόνια έχουν μειωθεί κατά πολύ στις γειτονιές.


Η ΔΕΗ φταίει θα μου πείτε και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ένα στα πέντε σπίτια διαπίστωσα πως είχαν στολίσει τα μπαλκόνια και τους κήπους τους. Μαυρίλα δηλαδή.

Κάποτε έβλεπες φώτα, πολλά φώτα στους δρόμους και στα σπίτια και αυτό ήταν κάτι. Σηματοδοτούσε την περίοδο των Χριστουγέννων και την προσμονή του κόσμου για αυτή την τόσο αγαπημένη μας γιορτή. Κάποτε ο κόσμος έβαζε μεράκι, πολλά στολίδια και πολλά πάρα πολλά φώτα για να μην ξεχάσει ο Άγιος Βασίλης να επισκεφτεί και προσπεράσει το σπιτικό τους.

Από τη μία, δεν υπάρχει η διάθεση, από την άλλη, εκεί που μπαίνει στη διαδικασία να στολίσει κάποιος για να καταλάβει την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, κάποιοι θα σκεφτούν τον λογαριασμό της ΔΕΗ και εκεί που είχαν ξεμπλέξει τα λαμπιόνια τους, ξανά μετά μέσα στην αποθήκη, προκειμένου να μην τους βρει ο καινούργιος χρόνος με λογαριασμούς που δεν θα μπορούν να ξεπληρώσουν.

Τώρα δηλαδή που έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ να στολιστούμε, να πιστέψουμε στον Άγιο Βασίλη και να ανοίξουμε τις πόρτες μας να τον επισκεφτούμε, δεν έχουμε το κουράγιο, τα χρήματα, την ηρεμία να κάνουμε κάτι για να περάσουμε καλά και να πιστέψουμε πως φέτος, ο Άγιος Βασίλης θα το βάλει το χεράκι του και θα βοηθήσει όχι μόνο τα παιδιά αλλά και όλους εκείνους πραγματικά που το έχουν ανάγκη.

Δεν θέλω να πιστέψω πως κατάφεραν και μας πήραν και τα Χριστούγεννα, αλλά δυστυχώς αυτό που είδα με μία βόλτα, ήταν κάτι ξεχασμένα λαμπιόνια σε μπαλκόνια, σαν να πέρασε η γιορτή των Φώτων και ακόμα δεν ήθελαν να ξεστολίσουν.

Έχουμε ακόμα μέρες για να πιστέψουμε και να αλλάξουμε έστω και για μία γιορτή τη διάθεσή μας...

Σίγουρα θα μας κάνει καλό.

Καλή μας ημέρα και σήμερα