Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δε συγκινείται από Κυκλάδες... η τρόικα

Δε συγκινείται από Κυκλάδες... η τρόικα

Πολλές στιγμές έντασης φαίνεται πως είχε η διαπραγμάτευση του Παρισιού μεταξύ της τρόικα και της ελληνικής αντιπροσωπίας, με τα νεύρα να χτυπούν πολλές φορές κόκκινο.

Είναι χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που ήρθε στην επιφάνεια, κατά το οποίο ο Γιάννης Βρούτσης εξανέστη από τα συνεχή υποτιμητικά για την ελληνική προσπάθεια σχόλια του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ρίσι Γκογιάλ.

Ο Ινδός σκληρός του ΔΝΤ είπε σε έντονο ύφος στον Υπουργό Εργασίας πως εδώ και δέκα μήνες η ελληνική πλευρά παρουσιάζει μοντέλα δίχως να προχωρά τίποτα από όσα έχουν συμφωνηθεί κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βρούτση. Ρόλο πυροσβέστη ανέλαβαν από κοινού οι κ. Στ.Παπασταύρου και Κ.Μητσοτάκης, οι οποίοι βλέποντας πίσω από τον Έλληνα υπουργό δύο κυκλαδίτικα εδώλια προσπάθησαν να σπάσουν τον πάγο και να χαλαρώσουν το κλίμα.

«Ο Γιάννης είναι από τις Κυκλάδες και έφερε τις θεότητες να τον βοηθήσουν στη διαπραγμάτευση» φέρεται να είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμπληρώσει ο Σταύρος Παπασταύρου ότι το κάνει για «καλή τύχη».

Ο Ινδός οικονομολόγος πάντως δε φάνηκε να συγκινήθηκε και επανήλθε λίγο αργότερα στους ίδιους τόνους.

Σχετικές ειδήσεις