Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δε χρειάζεται μάστερ ο ρώσος στρατιώτης για να χρησιμοποιήσει ένα όπλο

Δε χρειάζεται μάστερ ο ρώσος στρατιώτης για να χρησιμοποιήσει ένα όπλο

Η ρωσική στρατιωτική και προηγμένη τεχνολογία είναι κατανοητή και φιλική προς το χρήστη και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς στα περισσότερα από Σώματα Στρατού παγκοσμίως κατατάσσονται νέοι που δεν έχουν καν λάβει την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πολλοί από αυτούς δεν θα μπορούσαν να χειριστούν ένα σύστημα αμερικανικής τεχνολογίας καθώς απαιτούνται ειδικές τεχνολογικές γνώσεις, ανέφερε στο Defence News ο διευθυντής του ρωσικού Κέντρου Ανάλυσης Στρατηγικής & Τεχνολογίας Ρουσλάν Πούχοφ.

«Σχετικά με ορισμένα αμερικανικά μοντέλα, έχουμε μεταξύ μας ένα κλασσικό αστείο: “Ωραία είναι, αλλά πρέπει να’ χεις αποφοιτήσει από το Χάρβαρντ για να τα χρησιμοποιήσεις!” Τα αμερικάνικα μαχητικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να συγκριθούν με ελβετικά ρολόγια, ενώ τα ρωσικά- με τανκς. Με τι θα προτιμούσατε να πολεμάτε: με ρολόγια ή με τανκς;» είπε αστειόμενος ο Πουχόφ.

Η διαφορά μεταξύ της ρωσικής και της δυτικής προσεγγίσης στη δημιουργία των όπλων μπορεί να γίνει κατανοητή από τη σύγκριση του Καλάσνικοφ και του αμερικάνικου τυφεκίου μάχης M16. Το πρώτο είναι απλό και αξιόπιστο, το δεύτερο είναι υψηλής τεχνολογίας και ιδιόμορφο, λέει ο βετεράνος αμερικανών αερομεταφερόμενων δυνάμεων Νταν Σάνι, συμπληρώνοντας: . «Το M16 είναι πολύ ευαίσθητο στην άμμο και χώμα, έτσι ώστε σε συνθήκες μάχης συνιστάται καθαρισμός τυφεκίου τρεις με πέντε φορές την ημέρα! Περιέργως, το AK-74, το οποίο είναι σχεδόν του ίδιου διαμετρήματος δεν παρουσιάζει τέτοιο μειονέκτημα».

Στην συζήτηση «μπήκαν» και δεκάδες επισκέπτες του φόρουμ, σχολιάζοντας με χιούμορ: «Η επιδιόρθωση του M16 μπορεί να γίνει μόνο σε ένα πιστοποιημένο οπλουργό. Για να διορθώσετε το AK θα χρειαστεί σφυρί και πένσα. Το τουφέκι απαιτεί συνθετικό λάδι με τεφλόν για 9 δολάρια ανά ουγγιά. Το AK θα λειτουργήσει, ακόμη και αν το έχετε καθαρίσει με μια βούρτσα παπουτσιών ένα χρόνο πριν»!

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις