Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρωσία: Σχέδιο εξαγωγών των υπερσύγχρονων τανκς Τ-14 Αρμάτα

Ρωσία: Σχέδιο εξαγωγών των υπερσύγχρονων τανκς Τ-14 Αρμάτα

Το ενδεχόμενο εξαγωγής των υπερσύγχρονων ρωσικών τανκς Τ-14 Αρμάτα εξετάζει η ρωσική κατασκευαστική Uralvagonzavod.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ολεγκ Σιγιένκο, πιθανοί αγοραστές είναι η Κίνα, η Ινδία, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Αραβικά Εμιράτα, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και από την Ευρώπη.

«Είχαμε πολλές σημαντικές επαφές με διεθνείς αντιπροσωπείες στα πλαίσια της πρόσφατης Arms Expo (RAE-2015) – όλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά των υπερσύγχρονων οχημάτων Τ-14 Αρμάτα. Μέχρι στιγμής, οι εξαγωγές δεν έιναι στην τρέχουσα ατζέντα, καθώς προτεραιότητά μας είναι ο εξοπλισμός των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά αναμφίβολα θα προωθήσουμε την εξαγωγή τους στη διεθνή αγορά» είπε ο Σιογιένκο σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας (Ekho Moskvy).

Νωρίτερα, ο ρώσος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Ντένις Μαντούροφ δήλωσε πως η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγωγών σε ξένους εταίρους από το 2020, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι παραγγελίες και η παράδοση στον ρωσικό στρατό, στα πλαίσια του κρατικού προγράμματος εξοπλισμών.

Τα νέας γενιάς άρματα μάχης αποκαλύφθηκαν από το ρωσικό υπουργείο Αμυνας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Παρέλασης για την Ημέρα της Νίκης της Σοβιετικής Ενωσης κατά του Ναζισμού, στις 9 Μαίου του 2015, όπου και εντυπωσίασαν.

Τα τεθωρακισμένα λειτουργούν με τριμελές πλήρωμα,σε θωρακισμένη κάψουλα στο μπροστινό μέρος, ενώ εκπρόσωπος της Uralvagonzavod που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την παραγωγή των Αρμάτα, δήλωσε πως ήδη προχωρά ο εξοπλισμός των τεθωρακισμένων με τηλεχειριστήριο.

Ο κύριος οπλισμός του περιλαμβάνει πολυβόλο 7,62 χιλιοστών με τηλεχειριστήριο και κανόνι 125 χιλιοστών.

Η πρώτη κλειστή επίδειξη των Αρμάτα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Νίζνι Ταγκίλ τον Σεπτέμβριο του 2013 με τρία δείγματα του στρατιωτικού εξοπλισμού στη νέα πλατφόρμα: το κύριο άρμα μάχης («Object 148» ή Τ-14), ένα βαρύ όχημα μάχης Πεζικού («Object 149») και ένα θωρακισμένο όχημα ανάκτησης («Object 152» ).

Τα Τ-14 Αρμάτα θα χρησιμοποιηθούν ως σασί για αυτοπροωθούμενα πυροβόλα όπλα και αυτοκινούμενα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις