Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Στην άσκηση «Ανακόντα -16» Βούλγαροι και Σκοπιανοί

Στην άσκηση «Ανακόντα -16» Βούλγαροι και Σκοπιανοί

Στην Πολωνία πραγματοποείται από 7 έως τις 17 Ιουλίου η άσκηση «Anaconda-16»- ένα από τα πιο σημαντικά στρατιωτικά γεγονότα στην Ευρώπη φέτος, στην οποία συμμετείχαν στρατιώτες από την 61η Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας ‘Στριάμσκα’, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Η «Anaconda-16» συνίσταται από ένα σύστημα αλληλοσυνδεόμενων μαθημάτων και ασκήσεων που οργανώνονται και διεξάγονται ετησίως από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πολωνίας σε διεθνές επίπεδο.

Στόχος είναι η αύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των σχηματισμών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στη Σύμπραξη και στην Ειρήνη, καθώς συμμετέχουν και όλες οι χώρες της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας σε σενάρια καθαρά αμυντικά βασισμένα σε στοιχεία του σχεδίου ετοιμότητας και δράσης.

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων σχεδιασμού συμφωνήθηκε ότι η υλικοτεχνική υποστήριξη προς το πεζικό των Σκοπίων να δοθεί με ευθύνη του βουλγαρικού τάγματος.

Αυτή περιελάμβανε: μηχανοκίνητα οχήματα για τη μεταφορά από και προς τους τόπους των ασκήσεων για τους στρατιώτες των Σκοπίων καθώς και τους διοικητές των διμοιριών στις επιχειρήσεις τους.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης το βουλγαρικό τάγμα μαζί με τους Σκοπιανούς στρατιώτες εξασκήθηκαν σε συνθήκες μάχης, στο σχηματισμό ελιγμών, στη συνεργασία, που οδήγησαν στην επιτυχή υλοποίηση των καθηκόντων τα οποία τους είχαν ανατεθεί, σημειώνει το δημοσίευμα.

Σχετικές ειδήσεις