Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Κούρασαν και κουράστηκαν

Κούρασαν και κουράστηκαν
Η ανάλγητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που μονίμως ΄΄ανακοινώνει΄΄ και ποτέ δεν ΄΄ολοκληρώνει΄΄ , έρχεται να διαταράξει τον κοινωνικό ιστό της χώρας με τις απολύσεις και τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, που εξαφανίζουν τη μεσαία τάξη και οδηγούν σε αφανισμό τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Αποδεικνύουν ότι είναι ανήμποροι να διοικήσουν τη χώρα, αγνοώντας βασικούς κανόνες management. Η χώρα είναι σε βαθιά ύφεση και επιβάλουν νέους φόρους που δεν θα εισπραχτούν ποτέ. Οι απεργίες αποσυντονίζουν τη λειτουργία του κράτους και ο ΄΄εξαφανισμένος΄΄ πρωθυπουργός αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του. Κουράστηκαν και μας ταλαιπωρούν με την ανικανότητά τους.

Δεν υπάρχει προοπτική στα σκληρά μέτρα τους, αφού γνωρίζουμε ότι σε 2 μήνες θα χρειαστούν νέα μέτρα για να εκταμιεύσουμε την επόμενη δόση. Ο ελληνικός λαός έχει χάσει το κουράγιο και την αισιοδοξία του!

Διαπιστώνει τον ΄΄αργό θάνατό΄΄ του και οργίζεται που δεν του δίνουν την δυνατότητα να εκφραστεί στις κάλπες.

Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η πτώχευσή μας είναι δεδομένη! Αυτό που παζαρεύεται είναι εάν θα πτωχεύσουμε μέσα στην ευρωζώνη με το ευρώ ή εκτός ευρωζώνης με άλλο νόμισμα, ίσως και δραχμή!

Το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, κουρασμένο και διαβρωμένο, δεν έχει πυγμή και σθένος να αντισταθεί. Ο λαός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να απαιτήσει ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Να διώξει τους ανίκανους, τους ανεπάγγελτους, τις οικογένειες και τα τζάκια.

Ξαφνικά ανακάλυψαν το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και θα οδηγήσουν σε απολύσεις χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, όπως συνέβη και στον ιδιωτικό τομέα με το κυνήγι των επιχειρηματιών που έκαναν.

Βαφτίζουν τους δημόσιους υπαλλήλους σε κρατικούς, χωρίς προηγουμένως να έχουν προχωρήσει στην ριζική αναδιάρθρωση της κρατικής μηχανής.

Προτείνω, την εξής απλή διαδικασία. Όλες οι ειδικότητες των υπαλλήλων να μεταφερθούν στα αντίστοιχα υπουργεία. Αναφέρω ως παράδειγμα τους αρχιτέκτονες, τους πολεοδόμους, τους γιατρούς, τους νηπιαγωγούς, τους τεχνικούς. Να μαζευτούν όλοι σ’ένα υπουργείο και έτσι δεν θα παρουσιάζεται το φαινόμενο της διασποράς σε ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, και σε διάφορες υπηρεσίες του κράτους. Με την απογραφή που έχει γίνει, η διαδικασία είναι πανεύκολη και θα οδηγήσει στη κάλυψη των κενών σ’όλους τους φορείς, χωρίς να απαιτηθεί καμία απόλυση.

Σήμερα συναντάμε αρχιτέκτονες σε υπουργεία, στους δήμους, στις περιφέρειες, σε ΔΕΚΟ, ενώ είναι απαραίτητοι σε καλλικρατικούς δήμους που προέκυψαν από συγχωνεύσεις. Όποιοι δεν ακολουθούν τις κατευθύνσεις για μετάταξη, θα απολύονται. Τα κριτήρια και οι εφαρμογές τους θα οριστούν από το ΑΣΕΠ με την έγκριση των δικαστικών αρχών.

Λύσεις υπάρχουν και για το χρέος και για το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει τις υπηρεσίες του κράτους.

Όταν όμως είσαι ΄΄κουρασμένος΄΄ και κατάκοπος δεν έχεις διάθεση για διοίκηση και δεν μπορείς να βρείς λύσεις για τον τόπο σου.

Ας μας απαλλάξουν από τις καταστροφικές κινήσεις τους, κι ας βρούμε το πατριώτη πρωθυπουργό στο πρόσωπο του Προέδρου της ΝΔ κ.Αντώνη Σαμαρά. Όλα τα αυτοδημιούργητα και έντιμα νέα στελέχη του, θα οδηγήσουμε την Ελλάδα μας στην ελευθερία και στην προκοπή. Ο λαός μας ας εμπιστευθεί στο πρόσωπό μας την ελπίδα, το όνειρό και την αισιοδοξία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ