Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ποιος φταίει για τη βόμβα στο ΣΚΑΙ;

Ποιος φταίει για τη βόμβα στο ΣΚΑΙ;

Η Δημοκρατία, η ελευθερία του λόγου και της άποψης, η ελευθεροτυπία, δεν εκφοβίζονται, δεν τρομοκρατούνται, δεν υποκύπτουν σε απειλές, ακόμα κι αν αυτές εμπεριέχουν πολλά κιλά δυναμίτη.

Γράφει η Δικηγόρος Σοφία Νικολάου

Αυτό πρέπει να γίνει σαφές, πρωτίστως σε όλους εκείνους που νομίζουν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο βάζοντας βόμβες, καταστρέφοντας περιουσίες και απειλώντας ανθρώπινες ζωές εργαζομένων.

Πρέπει, όμως, να γίνει σαφές και σε όλους εκείνους τους κυβερνητικούς δήθεν κήνσορες της κάθαρσης, που εδώ και πολύ καιρό έχουν στοχοποιήσει συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, τα έχουν εντάξει αβίαστα στην κατηγορία της αντικυβερνητικής προπαγάνδας, τους κόλλησαν ανερυθρίαστα ταμπέλες με όρους γηπέδου για βοθροκάναλα και τα απείλησαν με θάψιμο βαθιά μέσα στη γη. Εκεί, δηλαδή, που θέλουν να βρίσκεται κάθε φωνή που δεν σιγοτραγουδάει στο δικό τους ακόρντο.

Άραγε, θα αναλάβει κανείς από αυτούς το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί στην εκτροφή του φιδιού; Δεν φτάνουν οι άνευ ουσιαστικού νοήματος προφορικές «καταδίκες». Δεν φτάνουν τα λόγια συμπαράστασης. Απαιτούνται έργα, πράξεις, τομές. Μόνο με τις πράξεις θα φανεί η αληθινή βούληση για τις αλλαγές, κατά κύριο λόγο στη φιλοσοφία που πρέπει να διέπει το δόγμα της ασφάλειας σε αυτήν την χώρα. Μόνο με τις πράξεις οι κάθε λογής ρουβίκωνες και οι κάθε λογής αναρχοαυτόνομες τρομοκρατικές φράξιες θα σταματήσουν να βρίσκουν ερείσματα στο θυμικό της κοινωνικής συνείδησης. Όταν αυτές οι πράξεις θα απονομιμοποιούν την τρομοκρατία. Κι όταν αυτές οι πράξεις θα δείχνουν την πραγματική βούληση να σταματήσουν τα φαινόμενα της ωμής, της τυφλής, της παράλογης βίας.

Στα αυτιά του τρομοκράτη, που λειτουργεί μόνο με το ζωώδες ένστικτο της ολοκληρωτικής καταστροφής, ο εξοβελισμός ενός μέσου ενημέρωσης είναι αρκετός για να δημιουργήσει στο μυαλό του εχθρούς. Ότι δήθεν ένας ραδιοτηλεοπτικός σταθμός μπορεί να είναι ο «ταξικός εχθρός». Η σκέψη εμπεριέχει καταφανώς μια λογική παρεκτροπή. Στο μυαλό αυτού του τρομοκράτη, όμως, βρίσκει συνοχή, εξωτερικεύεται και καταλήγει σε εγκληματική – τρομοκρατική δράση.

Τρομάζω στη σκέψη πως, σε κάποιο καταγώγι του Μαξίμου, κάποιοι με ανάλογο επίπεδο σκέψης όπως εκείνων που έβαλαν την βόμβα, μπορεί και να επιχαίρουν που χτυπήθηκε αυτός ο «ταξικός εχθρός». Είναι όμως η ώρα να καταλάβουν όλοι τους πως τέτοιου είδους ενέργειες δεν ρηγματώνουν την πεποίθησή μας και την πίστη μας στη δημοκρατία, στους θεσμούς, στην ίδια την ελευθερία. Κάτι τέτοιες ενέργειες μας χαλκεύουν και μας ατσαλώνουν.

Απέναντι σε όσους βάζουν βόμβες, στους τρομοκράτες, στους θρασύδειλους και σε όλους εκείνους που οπλίζουν τα χέρια τους, οφείλουμε και πρέπει να απαντάμε με περισσότερη πίστη, με περισσότερη ελευθερία, με περισσότερη Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης: Προσλήψεις με το τσουβάλι και άδειες με το κιλό στο Δημόσιο για να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ