BOMBER

Στο τέλος θα βγει εκτός... γραμμής

Στο τέλος θα βγει εκτός... γραμμής

Το εγκώμιο του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα για άλλη μια φορά έπλεξε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε σχόλιό του στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δικαιώθηκε λόγω της επιδημιολογικής εικόνας και της πορείας της πανδημίας στη χώρα και άφησε «αποτύπωμα» αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας στη συλλογική μας συνείδηση.

«Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ένας λοιμωξιολόγος υψηλού επιστημονικού κύρους, ανέλαβε αυτή την περίοδο της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης να εκπροσωπήσει την πολιτεία και όχι την κυβέρνηση, στον άχαρο και επισφαλή ρόλο της καθημερινής και έγκυρης ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Και ανταποκρίθηκε απόλυτα σ’ αυτό το καθήκον, με σοβαρότητα, επάρκεια, κοινωνική ευαισθησία, ενσυναίσθηση για τις επιστημονικές αβεβαιότητες και τις αγωνίες των απλών ανθρώπων και, τελικά, με αδιαμφισβήτητη αποτελεσματικότητα από τη σκοπιά της Δημόσιας Υγείας», υπογράμμισε ο κ. Ξανθός και επισήμανε:

«Κάποιοι επέλεξαν, εκ του ασφαλούς θα έλεγα, δηλαδή αφού είχε κριθεί η μάχη και ήταν βέβαιο ότι αποφύγαμε την υγειονομική τραγωδία, να αμφισβητήσουν τον Σωτήρη Τσιόδρα. Να τον εγκαλέσουν για ασυνέπεια, αμφισημία, επιστημονική μονομέρεια, ακόμα και για ιδιοτέλεια. Τον δικαιώνει όχι μόνο η επιδημιολογική εικόνα και η πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και το «αποτύπωμα» αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας που άφησε στη συλλογική μας συνείδηση. Οσοι συνεργαστήκαμε μαζί του στο παρελθόν ξέραμε. Ελπίζω τώρα, έστω και καθυστερημένα, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι να κατάλαβαν…».

Μα εδώ γίνεται ολόκληρη προσπάθεια να πούμε ότι ο Τσιόδρας και η κυβέρνηση απέτυχαν και είναι άνθρωποι του συστήματος της παγκόσμιας διακυβέρνησης και διάφορα άλλα ψεκασμένα συνωμοσιολογικά.

Και έρχεται ο κ. Ξανθός και χαλάει όλο το αφήγημα της αποδόμησης Τσιόδρα.

Όχι κύριε.