BOMBER

Η Πρόεδρος άρχισε να καταλαβαίνει...

Η Πρόεδρος άρχισε να καταλαβαίνει...

Πολλές φορές η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής καθώς στο παρελθόν έδειχνε διστακτική να πάρει ξεκάθαρες θέσεις έναντι ζητημάτων που αφορούσαν το Έθνος, τα σύμβολα του Έθνους και την Ορθοδοξία.

Παρόλα αυτά, όσο περνούν οι μήνες η κυρία Σακελλαροπούλου δείχνει να συνειδητοποιεί το θεσμικό βάρος της θέσεώς της και να ξεδιαλύνει το θολό τοπίο που γεννούσε τις κριτικές εναντίον της.

Αρχής γενομένης από την φωτογράφισή της στον φράχτη του Έβρου, κίνηση η οποία δυσανασχέτησε τους διαφόρους «δικαιωματιστές», η κυρία Σακελλαροπούλου μίλησε αυτή τη φορά για την ελληνική σημαία, τον σταυρό και το βαρύ συμβολισμό που έχουν για το Έθνος.

Οφείλω να ομολογήσω ότι μας εξέπληξε θετικά η ΠτΔ.

Μιλώντας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην εκδήλωση για την "Πρώτη Σημαία" στη Σκιάθο υπογράμμισε τα ακόλουθα: «Συμπύκνωσε στις πτυχές της τις ελπίδες του λαού μας για ελευθερία και ανεξαρτησία».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για την «Πρώτη Σημαία», που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκιάθο, υπογραμμίζοντας την συγκίνησή της για την πρωτοβουλία αυτή, που αφορά το γενέθλιον της σημαίας μας, του ιερότερου συμβόλου του έθνους, κινητοποιώντας τη δημιουργικότητα των σύγχρονων εικαστικών μας.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας «Επιλέγοντας ως τόπο παρουσίασης της έκθεσης την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκιάθο, όπου και συνελήφθη η ιδέα και υλοποιήθηκε η κατασκευή της πρώτης γαλανόλευκης της Επανάστασης, μετέχετε στο οραματικό τόλμημα των προγόνων μας και διασώζετε την ουσία του πολύτιμου ιστορικού συμβάντος που συντελέστηκε εδώ. Και η ουσία αυτή δεν είναι άλλη από τη μεγαλειώδη ταπεινότητα του χειροποίητου που αποκρυσταλλώθηκε στο απέριττο κυανό υφαντό με τον λευκό σταυρό εκείνης της πρώτης ελληνικής σημαίας».

Ίσως η Πρόεδρος να κατάλαβε, βλέποντας και τις εθνικές συγκυρίες στην γειτονιά μας, οι οποίες επιβάλλουν όσο ποτέ άλλοτε εθνική ομοψυχία.

Οι εμφανίσεις της δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αρχίσει να πυκνώνουν και οι αναφορές της στο Έθνος είναι προς την κατεύθυνση της ομοψυχίας.

Ίσως να άλλαξε συμβούλους...

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.