BOMBER

Κάτι τρέχει στο Μέγαρο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και δεν θα βγει σε καλό...

Κάτι τρέχει στο Μέγαρο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και δεν θα βγει σε καλό...

Πέραν των μικροπολιτικής εκμετάλλευσης που ενδεχομένως να επιχειρούν ορισμένοι, φαίνεται ότι τα πράγματα στην Προεδρία της Δημοκρατίας δεν είναι ρόδινα....

Για την ακρίβεια όχι απλά δεν είναι ρόδινα, αλλά είναι εξόχως θολά και περίπλοκα. Ακούγονται και γράφονται πολλά τα οποία δεν περιορίζονται στην σφοδρή κόντρα μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και της ίδιας της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το ζήτημα της μη παρασημοφόρησης κάποιων ακτιβιστών.

Τόσες διαρροές που αγγίζουν τα όρια «διπλωματικού επεισοδίου» μεταξύ της Προεδρίας και του υπουργείου Εξωτερικών, δεν έχουμε ξαναδεί στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου και αυτό κάνει πολύ κακό και πολιτικά και πολιτειακά στο κράτος.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο σύντροφος της κυρίας Σακελλαροπούλου έχει ειδικό ρόλο στην ΠτΔ, όπως διαβάζω σε δημοσιεύματα. Ούτε ότι έχει δικό του γραφείο στο κτήριο. Κάτι τέτοιο ξεπερνά κάθε όριο. Ελπίζουμε όλοι να είναι ψευδές, αν και κανείς δεν το έχει διαψεύσει.

Επίσης κανείς δεν έχει διαψεύσει τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Εστία ότι ο σύντροφος της κυρίας Σακελλαροπούλου κ. Παύλος Κοτσώνης εμπλέκεται - άγνωστο με ποια ιδιότητα - στα επικοινωνιακά ζητήματα της ΠτΔ, κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στους δημοσιογράφους που έχουν οριστεί να καλύπτουν τον τομέα ενημέρωσης της Προεδρίας.

Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, τότε πολύ σύντομα θα υπάρξει πρόβλημα σοβαρό, το οποίο θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το διαχειριστεί η ίδια η Πρόεδρος, διότι δεν είναι δυνατόν η Προεδρία της Δημοκρατίας να εκθέτει κατ' αυτό τον τρόπο στελέχη της κυβέρνησης.

Όπως γράψαμε χθες δεν είναι σωστό να διακινούνται σενάρια περί παραίτησης της Προέδρου, αλλά εξίσου λάθος είναι η Προεδρία ή το περιβάλλον της να δημιουργούν θεσμικά πρόβληματα στο κράτος. Ελπίζουμε η κυρία Σακελλαροπουλου να αντιληφθεί σύντομα τον λάθος δρόμο...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστρατικοποίηση νησιών: «Αφού δεν σέβεστε, θα φοβάστε» - Η Ελλάδα απαντά στον Ερντογάν