BOMBER

Φιλική συμβουλή: Στους γονείς που ανησυχούν για την υγεία των παιδιών δεν κουνάμε το δάκτυλο

Φιλική συμβουλή: Στους γονείς που ανησυχούν για την υγεία των παιδιών δεν κουνάμε το δάκτυλο
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά και υπάρχει έντονος προβληματισμός τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και στους γονείς, κατά πόσον το υπουργείο θα καταφέρει να αντεπεξέλθει και να μην έχουμε φαινόμενα «ακορντεόν» στην εκπαιδευτική διαδικασία... 

Η αρμόδια υπουργός, η κυρία Νίκη Κεραμέως εμφανίζεται πολύ σίγουρη ότι τα σχολεία δεν θα κλείσουν αν και και έχει προκαλέσει την οργή των γονέων με την πρόσφατη δήλωσή της για τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας.

Μακάρι να πάνε όλα κατ' ευχήν και να μην έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε με την εκπαιδευτική διαδικασία, ούτε με την διασπορά του ιού.

Όμως η απόφαση της κυρίας Κεραμέως να μην κλείνουν τα σχολικά τμήματα παρά μόνο αν βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό τουλάχιστον οι μισοί μαθητές δημιουργεί τεράστιες αντιδράσεις σε γονείς και δασκάλους.

Ακούω λοιπόν γκρίνιες για την κυρία Κεραμέως κι όχι μόνο από αριστερά, αλλά και από δεξιά. Το «50%+1» που έθεσε η υπουργός Παιδείας στον αριθμό κρουσμάτων που θα απαιτείται για να διακόψει μαθήματα μια τάξη όσο και η δήλωσή της «δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή, επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος στην τάξη» έχουν ήδη προκαλέσει τσουνάμι αρνητικών σχολίων από γονείς στα social media.

Ως γνωστόν, η ελληνική οικογένεια έχει ισχυρούς δεσμούς με τα παιδιά της και είναι δύσκολο αν εμφανιστούν 3-4 κρούσματα σε μια τάξη να μη φοβηθεί ο γονιός, είτε θέλει είτε δεν θέλει η κυρία Νίκη Κεραμέως.

Ας μην είναι απόλυτοι εκεί στο υπουργείο Παιδείας και ας συμβουλέψει κάποιος την αξιότιμη κυρία υπουργό πως το μόνο που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο τόπος είναι να αποδώσουμε και ευθύνες στους γονείς επειδή φοβούνται και ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους. Ούτε βεβαίως χρειάζεται να κουνάμε το δάκτυλο...

Σεβόμαστε τους γονείς και προσπαθούμε να τους αφουγκραστούμε... Αυτοκρατορικές συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση σε δημοκρατικά πολιτεύματα. Ήρεμα το λέω...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κηδεία Mad Clip: Η σπαρακτική σκηνή που δεν «έπιασαν» οι κάμερες με την πρώην σύντροφό του, Αρετή

Μυστηριώδης επίθεση στο Πασαλιμάνι: Το προφίλ των Τούρκων - Ο δράστης ήθελε να στείλει «μήνυμα»

Ανάλυση Newsbomb.gr: Ακρίβεια, αυξήσεις, πληθωριστικές τάσεις και εναρμονισμένες πρακτικές