BOMBER

Ο Τσακαλώτος και η «αστική κενοδοξία»

Ο Τσακαλώτος και η «αστική κενοδοξία»
Η περίπτωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και οι αιχμές που άφησε με συνέντευξή του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διόλου τυχαίες
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Η υγιής αυτοπεποίθηση δεν είναι κακό πράγμα. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση δεν είναι πάντα θέμα εξυπνάδας. Πολλές φορές είναι θέμα αλαζονείας που μπορεί να σε οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς.

Η περίπτωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και οι αιχμές που άφησε με συνέντευξή του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διόλου τυχαίες και δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας αφέλειας. Το αντίθετο θα έλεγα. Ο κ. Τσακαλώτος ήξερε πολύ καλά τι έλεγε και γι’ αυτό επανήλθε στο θέμα με ανάρτησή του στο Facebook με την οποία όχι μόνο δεν προσπάθησε να μαζέψει τα όσα ισχυρίστηκε, αλλά αντίθετα είπε ακριβώς τα ίδια για να τα χωνέψουν καλύτερα όσοι δεν τα κατάλαβαν.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ασκεί κριτική για εσωτερικά ζητήματα της Κουμουνδούρου. Είναι όμως η πρώτη φορά που χτυπάει ανοικτά κι επί προσωπικού τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αποδίδοντάς του χαρακτηρισμούς όπως ότι είναι ανασφαλής και ότι έχει κακούς συμβούλους. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζητά επιμόνως εκλογές και προετοιμάζεται για την μεγάλη εκλογική μάχη.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν διότι ο κ. Τσακαλώτος είναι εμπειρότατος και ξέρει πολύ καλά τι κάνει και τι λέει. Ξέρει πολύ καλά τι είναι η «αστική αυτοπεποίθηση», αλλά λησμονεί τι είναι η «αστική ματαιοδοξία» και η «κενοδοξία». Θα ξέρουν όμως οι σύμβουλοί του, φαντάζομαι. Προφανώς ο κ. Τσακαλώτος αισθάνεται έτοιμος να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Δεν είναι κακό ένας πολιτικός, ακόμα κι αν δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα στη ζωή του, να έχει αρχηγικές φιλοδοξίες. Το κακό είναι να μην βγαίνει μπροστά και να κρύβεται πίσω από φράξιες, ομαδούλες των 53 και «ομπρελίτσες» πετώντας ευφυολογήματα περί σπουδών. Ο Ευκλείδης ο σπουδαγμένος δεν κάνει κακό στον Τσίπρα, κάνει κακό πρωτίστως στο κόμμα του δημιουργώντας συνθήκες εσωστρέφειας δικαιώνοντας αυτούς που λένε ότι το πρόβλημα του Τσίπρα δεν είναι η ΝΔ. Το πρόβλημα του Τσίπρα τελικά είναι οι όλοι αυτοί οι «ατομικοί διανοούμενοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Και για να θυμηθώ μια παλαιά πασοκική ρήση.

Ας μην ξεχνάμε ότι αν δεν ήταν ο Τσίπρας δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκνευρισμό και αντιδράσεις προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η «αστική αυτοπεποίθηση» του Τσακαλώτου

Να τα «μαζέψει» για την «αστική αυτοπεποίθηση» και την «ανασφάλεια» Τσίπρα, επιχειρεί ο Τσακαλώτος