BOMBER

Αυτοί του ΔΝΤ πρέπει να μας αγαπούν πολύ

Αυτοί του ΔΝΤ πρέπει να μας αγαπούν πολύ
AP Photo/Andrew Harnik

Κοιτάζοντας τις βασικές διαπιστώσεις της ετήσιας Έκθεσής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, διαπιστώνει κάνεις το ποσοστό εμμονής που έχουν για την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 13 χρόνια μας έχουν γονατίσει.

Επί της ουσίας, οι τεχνοκράτες του Ταμείου τινάζουν στον αέρα όλη τη θετική ατζέντα των επόμενων μηνών και δεν ενδιαφερονται διόλου για τη διάλυση της οικονομίας από τις κερδοσκοπικές τάσεις που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Διαβάστε λοιπόν τι ζητούν:

-Τα σχέδια για μόνιμες περικοπές στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και στον φόρο αλληλεγγύης για όλους τους φορολογούμενους θα πρέπει να ακυρωθούν, καθώς μεταφέρουν το βάρος στις μελλοντικές γενιές και είναι κακώς στοχευμένες ή τουλάχιστον δεν χρηματοδοτούνται πλήρως μέσω προσαρμογών στις παροχές και μέτρων διεύρυνσης της φορολογικής βάσης.

Οι πιέσεις για περισσότερες δαπάνες στις συντάξεις και στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων θα πρέπει να περιοριστούν.

-Συνετή αύξηση του κατώτατου μισθού, που διαφυλάσσει τα κέρδη ανταγωνιστικότητας.

-Τα μέτρα στήριξης για τις υψηλές τιμές ενέργειας θα πρέπει να είναι προσωρινά και να στοχεύουν σε ευάλωτες ομάδες, επιτρέποντας παράλληλα τη σταδιακή μετακύλιση των υψηλότερων τιμών στους καταναλωτές.

Παράλληλα εκτιμούν ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων.

Μάλιστα προτείνουν ειδικό φόρο... άνθρακα, που θα αυξάνεται, έτσι ώστε να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της «πράσινης μετάβασης».

Μιλάμε για σχιζοφρένεια.