BOMBER

Κύκλωμα παιδεραστών: Ονόματα ακούμε και ονόματα δεν βλέπουμε

Κύκλωμα παιδεραστών: Ονόματα ακούμε και ονόματα δεν βλέπουμε

Όταν τα πράγματα δεν ακολουθούν τους κανόνες της δημοσιογραφίας και δεν απαντούν ξερά και καθαρά στα 5 βασικά ερωτήματα: «τι, πού, πώς, πότε και γιατί;» τότε η σύγχυση αποπροσανατολίζει τις έρευνες και την αλήθεια.

Η δραματοποίηση του όλου θέματος με την διαρροή άχρηστων αλλά συνάμα εντυπωσιακών πληροφοριών μπερδεύει την κοινή γνώμη και μετατρέπει την πλοκή της υπόθεσης σε κινηματογραφική ταινία μυστηρίου. Διάσπαρτες πληροφορίες χωρίς αρχή μέση και τέλος.

Ο ένας γράφει ότι πίσω από την υπόθεση υπάρχει ένας μπράβος – κλειδί που φέρεται να είναι ο «πορτιέρης» του οίκου ανοχής, με το αρχικό «Β», αλλά δεν μας λένε ποιος είναι. Ο άλλος λέει για κάποιον «αστυνομικό» και για πρόσωπο που γνώριζε την ηλικία της καθώς τον άκουσε να λέει στον Μίχο «θα μπλέξουμε, είναι ανήλικη», αλλά δεν ξέρουμε το όνομά του. Άλλοι γράφουν ότι πίσω από την υπόθεση κρύβονται παπάδες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Και τα γράφουν με απίστευτη σιγουριά, αλλά πάλι δεν ξέρουν τα ονόματά τους. Μιλάμε δηλαδή για τρελό πανηγύρι ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών. Προσέξτε, δεν λέω ανυπόστατων, αλλά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών.

Και το σίριαλ συνεχίζεται με διάφορα ονόματα που πετιούνται αόριστα. Κάποιον υπαρχηγό που αναφέρεται ως «Μιχάλης» και που ελέγχεται από την αρχή της υπόθεσης όπως και δύο ακόμη πρόσωπα, τον «Δημήτρη» και τον «Ιωσήφ» που ούτε γι’ αυτούς ξέρουμε κάτι και όλο αυτό το γαϊτανάκι μοιάζει περίπου με κατασκοπική ταινία προς τέρψη των τηλεθεατών του καναπέ. Με συγχωρείτε, αλλά έτσι δεν γίνεται δουλειά, ούτε σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό τον κανιβαλισμό διότι αλλιώς δεν θα λάμψει ποτέ η αλήθεια και δεν θα μάθουμε το μέγεθος όλου αυτού του οχετού που κρύβεται από πίσω. Να υπάρξει υπεύθυνη και επίσημη ενημέρωση από τις αρχές day to day, με πραγματικά περιστατικά, με πραγματικά ονόματα και διευθύνσεις και όχι με δήθεν πληροφορίες του τύπου άκουσα για κάποιον «έτσι», έμαθα για κάποιον «δείνα», μου είπαν ότι «από πίσω μάλλον κρύβονται ο Χ και ο Ψ» κ.ο.κ.

Σοβαρότητα απαιτείται και στοχοπροσήλωση στην αλήθεια, τίποτα άλλο.

Διαβάστε επίσης