ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Η Ελλάδα που πεθαίνει και η Ελλάδα που αντιστέκεται

Η Ελλάδα που πεθαίνει και η Ελλάδα που αντιστέκεται

Πάει και ο Πέτρος Κωστόπουλος. Και ο Λάκης Γαβαλάς. Και πολλοί άλλοι της Μυκονιάτικης glamouριας που ζούσαν λες και ήταν οι σεΐχηδες του Κατάρ.

Δεν χαίρομαι φυσικά για όλα αυτά, παρόλο που ανήκω στο αντίποδα αυτού που λέμε lifestyle. Ιδιαίτερα για τον Πέτρο Κωστόπουλο ξέρω ότι έκανε ότι μπορούσε (ακόμη και τους πίνακες του σπιτιού του έβγαλε στο σφυρί) για να γλιτώσει τα περιοδικά του και τους 500 εργαζόμενους σε αυτά.

Τέλος εποχής λοιπόν για όλο αυτόν τον κόσμο που έκανε κόντρες με κότερα, τζιπ και τον σολομό και το χαβιάρι που πρόσφεραν στα πάρτι τους.

Αυτή είναι η Ελλάδα που πέθανε.

Υπάρχει όμως και η Ελλάδα που αντιστέκεται. Είναι όλοι αυτοί που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους της οργής και της διαμαρτυρίας για τα απάνθρωπα μέτρα της τρόικα. Όλοι αυτοί που έχουν σφίξει τα δόντια, σήκωσαν τα μανίκια και δουλεύουν διπλά τώρα για να ζήσουν τις οικογένειες τους και να στηρίξουν αυτή τη χώρα που ψυχορραγεί.

Και είναι όλες αυτές οι κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις που χρηματοδότησαν με 2 εκατ. Ευρώ μια εκστρατεία ανόρθωσης της εικόνας της Ελλάδας με πληρωμένα δημοσιεύματα στις μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Η Ελλάδα που πέθανε είναι το παρελθόν. Η Ελλάδα που αντιστέκεται είναι το μέλλον. Αφήστε τους σκελετούς και πάμε κοντά σε αυτό που γεννιέται.