ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Γεωργιάδης: Ο Πύρρος Δήμας έσωσε την τιμή της Βουλής

Γεωργιάδης: Ο Πύρρος Δήμας έσωσε την τιμή της Βουλής

Στιγμές απείρου κάλους εκτυλίχτηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η πιο ακραία στιγμή σημειώθηκε όταν ο Χρήστος Παππάς κλείνοντας την ομιλία του φώναξε προς τους βουλευτές: «Εύχομαι όλους εσάς τους αχρείους, άθλιους, να σας λυπηθεί ο θεός».

Οι βουλευτές όλων των πτερύγων αντέδρασαν έντονα, αντιτείνοντας προς την πλευρά της Χρυσής Αυγής: «εσείς είστε οι άθλιοι που δεν σέβεστε τίποτα».

Ζήτησαν, δε, από τον πρόεδρο του Σώματος να τον ανακαλέσει στη τάξη.

Ωστόσο, ο κ. Παππάς δεν δέχτηκε να ανακαλέσει και ο Νίκος Μιχαλολιάκος σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει και να βρίζει. Τον ακολούθησαν και οι υπόλοιποι βουλευτές του. Στην αίθουσα δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο.

Ενδεικτικές είναι οι εκφράσεις που ακούστηκαν από τους βουλευτές της ΧΑ.

«Ιαβέρηδες, που ψηφίζετε αντεθνικά νομοσχέδια, θα τον κλείσετε στη φυλακή;» φώναξε ο κ. Μιχαλολιάκος. «Αδερφάρες», «π..στηδες», «βολεύεστε μόνο με καρότα», «καραγκιόζηδες», «αλήτες», «ξεφτιλισμένοι», φώναζαν οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα ο Νίκος Μίχος σηκώθηκε από το έδρανό του και κατευθύνθηκε απειλητικά προς τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος μαζί με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πύρρο Δήμα, όρθιοι, τους αντέτειναν: «Εσείς είστε άθλιοι», «είστε εκτός νόμου κόμμα».

Τον Νίκο Μίχο συγκράτησε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος πιάνοντάς τον από το μπράτσο, του είπε να καθίσει κάτω, γιατί «δεν αξίζει τον κόπο».

Τελικά οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την αίθουσα.

Με ανάρτησή του στο Twitteroυπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο θέμα και στάθηκε στην παρέμβαση του Πύρου Δήμα:

«Ο Ολυμπιονίκης από την Χειμάρρα έσωσε την τιμή της Βουλή αποτρέποντας τον τραμπούκο της ΧΑ», έγραψε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.