ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κρίση στα Ίμια: Προβληματισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο

Κρίση στα Ίμια: Προβληματισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο

Ψύχραιμη, αλλά εντόνως προβληματισμένη εμφανίζεταιη ελληνική κυβέρνηση μετά και τις τελευταίες όχι και τόσο αιφνιδιαστικές προκλήσεις τις Άγκυρας, η οποία όμως για πρώτη φορά φαίνεται πλέον ολοκάθαρα ότι επιδιώκει την αλλαγή του status quo στα Ίμια, τις οποίες μάλιστα με προκλητικό τρόπο παρουσιάζει τώρα ως «τουρκικά νησιά»!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική στρατιωτική ηγεσία εισηγήθηκε στην πολιτική ηγεσία να υπάρξει ευθεία ανταπόδοση ισχύος προς την Τουρκική πλευρά, ώστε να ανακτηθεί και διατηρηθεί η «ισορροπία ισχύος» στην περιοχή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την εισήγηση αυτή συμμερίστηκε κατ’ αρχήν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, αλλά την απέρριψε κατηγορηματικά το Μαξίμου, προφανώς με βάση την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Γενικά πάντως στο Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για την τακτική που έχει ακολουθήσει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος τον τελευταίο καιρό, θεωρώντας ότι ορισμένες ενέργειές του, διαμόρφωσαν χωρίς λόγο, ένα σκηνικό στην περιοχή, που έδωσε την αφορμή στην Άγκυρα να καταφύγει στην ένταση.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι ενοχλούνται ιδιαιτέρως από τις εμφανίζεις και τις δηλώσεις του Καμμένου, ο οποιός εχθες ήταν άφαντος καθόλη τη διάρκεια της κρίσης.

Περίεργο, διότι όταν έχει γιορτές και πανηγύρια μας έχει συνηθίσει να ντύνεται και να φωτογραφίζεται με στολές παραλλαγής...

Εχθες ήταν Α/Α.

Αδικαιολογήτως απών.

Για να μην πω Αmber Alert = Εξαφανισμένος.