ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Γνήσιος «οικονομικός δολοφόνος» ο Ντάισελμπλουμ: Ζητήσαμε υπερβολικά πολλά από τον ελληνικό λαό

Γνήσιος «οικονομικός δολοφόνος» ο Ντάισελμπλουμ: Ζητήσαμε υπερβολικά πολλά από τον ελληνικό λαό

Γερούν Ντάισελμπλουμ | Ειδήσεις: Θυμίζοντας στυγνό τοκογλύφο που έχει το θράσος να ζητά συγγνώμη από το θύμα του, αφού προηγουμένως το έχει «στύψει» από όσα χρήματα του είχαν απομείνει, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, φαίνεται πως γυρεύει κατόπιν εορτής «συγχωροχάρτι» για το ειδεχθές οικονομικό έγκλημα που διέπραξαν τα «κοράκια» και οι τεχνοκράτες του σε βάρος της Ελλάδας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Nieuwsuur» της ολλανδικής τηλεόρασης, ο κ. Ντάισελμπλουμ παραδέχθηκε πως «όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ζητήσαμε υπερβολικά πολλά από τον ελληνικό λαό».

Και πρόσθεσε: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι αρκετά δύσκολο να υλοποιηθούν σε μία κοινωνία με καλά λειτουργούσα δημόσια διοίκηση, αλλά αυτή δεν ήταν προφανώς η περίπτωση στην Ελλάδα».

Εξάλλου, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Eurogroup υποστήριξε ότι «η Ελλάδα προφανώς δεν είναι ένα success story, καθώς η κρίση ήταν τόσο βαθειά που δεν μπορείς να το πεις επιτυχία».

Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο! Δηλαδή, τι περιμένει ακριβώς; Να του συγχωρήσει ο μέσος Έλληνας που εδώ και οκτώ χρόνια έχει τραβήξει τα πάνδεινα, τα αστειάκια και τις βιτριολικές ατάκες του, όταν αναφερόταν στη χώρα μας;

Ίσως στην περίπτωση του Ντάισελμπλουμ, αυτού του γνήσιου τέκνου ενός άκρως επικίνδυνου συστήματος οικονομικών δολοφόνων, η παροιμία που ταιριάζει «γάντι» είναι η εξής: «Από τότε που βγήκε η συγγνώμη, καταργήθηκε το φιλότιμο»!