ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Παραφράζοντας το παλαιό σύνθημα της δεκαετίας του ‘80 «το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία», κάνω μια προβολή στο μέλλον. Πιο μέλλον; Σα αυτό που κάποιοι επιχειρούν να φτιάξουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Εκεί πάει η δουλειά, αργά και σταθερά, σκεπασμένη με το μανδύα ενός νεολογισμού που διατυμπανίζει το δόγμα: «Πάμε να συγκροτήσουμε ένα αντιδεξιό και προοδευτικό μέτωπο».

Μπάστα αδέρφια. Τώρα το θυμηθήκατε το αντιδεξιό μέτωπο; Μετά από 4 χρόνια αγκαζέ με τον Καμμένο; Δεν το λέτε σωστά. Άλλο πρέπει να προτάξετε: Αφού «καθαρίσαμε» τον Καμμένο, πάμε να φάμε και τη Φώφη. Να λέμε τουλάχιστον την αλήθεια. Ή καλύτερα για να είμαστε ακριβείς στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν το φλερτ με απώτερο στόχο την απορρόφηση του ΚΙΝ.ΑΛ.

Μέσες άκρες κάτι ψέλλισε πάλι ο Νίκος Φίλης για τα σχέδια της Κουμουνδούρου, αλλά και για το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να βγάλουν στην άκρη τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Αναφερόμενος στους μελλοντικούς στόχους της Κυβέρνησης, μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 δήλωσε ότι «η κατάσταση δεν επιτρέπει συγκλίσεις στο κέντρο, αλλά προγραμματικές συγκλίσεις. Το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λαμβάνει υπόψιν την κατάσταση μέχρι το 2022 αλλά και να την υπερβαίνει. Πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά στην ώρα τους. Η αναδιαμόρφωση του δημόσιου τομέα, η ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους, οικολογικές προτεραιότητες είναι βασικά θέματα που πρέπει να συζητήσουμε».

Τέλος και σε ότι αφορά τον διάλογο με το ΚΙΝ.ΑΛ, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαμορφώσει το σύγχρονο πρόσωπο της αριστεράς και να διαμορφώσει συμμαχίες στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Πριν τις εκλογές δεν είναι εύκολο να γίνει διάλογος με το ΚΙΝΑΛ γιατί έχει επικρατήσει η άποψη Βενιζέλου για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για στρατηγική νίκη της ΝΔ. Το ΚΙΝΑΛ ως χώρος του κέντρου πρέπει να επιδιώξουμε να έχει προγραμματική συνάντηση με εμάς. Θα γίνει διάλογος με βάση τη νέα πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές. Σε μια διαιρετική τομή νεοφιλελευθερισμός/κοινωνικό κράτος το ΚΙΝΑΛ πρέπει να έρθει στην όχθη του κοινωνικού κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε μπορεί ούτε πρέπει, να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για συνεργασία με δυνάμεις που δεν θα ενταχθούν οργανικά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε απλά ελληνικά: θέλουν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις