ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό μπορεί να είναι το μελλοντικό μονοθέσιο της Ferrari;

Αυτό μπορεί να είναι το μελλοντικό μονοθέσιο της Ferrari;

Σε αρκετά χρόνια από τώρα τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1 θα μπορούσαν να μην έχουν καν τροχούς αλλά να… αιωρούνται.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Formula 1 βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο καθώς πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική και να έρθουν στο προσκήνιο και άλλοι πρωταγωνιστές πέρα από τη Mercedes. H οποία τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί, έχοντας κατακτήσει όλα τα πρωταθλήματα από το 2014, όταν και καθιερώθηκαν τα υβριδικά συστήματα πρόωσης.

Γεγονός είναι πως στα τελευταία Γκραν Πρι η Ferrari παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένη, όμως αυτό μάλλον δεν αρκεί για να αλλάξει την εικόνα της F1 που έχει ήδη διαμορφωθεί.

Σύντομα θα ανακοινωθούν αλλαγές στους κανονισμούς, κυρίως στην αεροδυναμική και στα λάστιχα, προκειμένου να διευκολύνονται οι προσπεράσεις, ενώ σε ότι αφορά τους κινητήρες είναι μάλλον απίθανο να δούμε κάτι άλλο από τους υβριδικούς turbo V6 των 1.600 κυβικών.

Αυτά για το παρόν. Στο πολύ μακρινό μέλλον τα μονοθέσια μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετική τεχνολογία και σχεδίαση. Ίσως να μην έχουν καν τροχούς, αλλά ένα σύστημα αντιβαρύτητας(;) όπως το φαντάζεται ο Olcay Tuncay Karambulut. Ο οποίος χρησιμοποίησε τα μονοθέσια της Ferrari για να δημιουργήσει αυτές τις εντυπωσιακές ψηφιακές εικόνες.