ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι μπορεί να κάνει κανείς αν η εξάτμιση ενός αυτοκινήτου του έχει πάρει τα αυτιά;

Τι μπορεί να κάνει κανείς αν η εξάτμιση ενός αυτοκινήτου του έχει πάρει τα αυτιά;

Τα σπορ αυτοκίνητα έχουν χαρακτηριστικό και δυνατό ήχο, ο οποίος συνήθως γοητεύει τον οδηγό τους και ενοχλεί πολλούς από τους γείτονές του.

Του Γιάννη Σκουφή

Το να ζεις σε ήρεμη και κυρίως ήσυχη γειτονιά είναι αν μη τι άλλο μεγάλη πολυτέλεια. Την οποία όμως μπορείς να χάσεις απότομα αρκεί ένας γείτονάς σου να αποκτήσει πολύ απλά ένα όμορφο σπορ αυτοκίνητο.

Στην ιστορία μας ο γείτονας λέγεται Aaron Robinson και αγόρασε μια Mustang του κουτιού. Οι μηχανικοί της Ford γνωρίζουν πως όσο εύηχος και εντυπωσιακός να είναι ο ήχος ενός σπορ μοντέλου μακροπρόθεσμα ενοχλεί τους περίοικους και για αυτό η νέα Mustang έχει μια ειδική λειτουργία, το Quiet Exhaust Mode. Η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού μειώνει κατά 10 dB, σημαντικά δηλαδή, την ένταση του ήχου του κινητήρα και των εξατμίσεων.

Ο Aaron λοιπόν είτε δεν γνώριζε το Quiet Exhaust Mode είτε συνειδητά δεν το χρησιμοποιούσε, με αποτέλεσμα κάποιος από τους γείτονες να φτάσει στο αμήν και ένα βράδυ να γεμίσει τις εξατμίσεις της Mustang με αφρό πολυουρεθάνης. Μάλιστα άφησε και ένα γράμμα λέγοντάς του πως δεν χρειάζεται να τραβά την προσοχή όλης της γειτονιάς με την Mustang και να πάει να της βάλει ένα νέο «σιλανσιέ». Δίνοντας του μια διορία 14 ημερών και προειδοποιώντας τον πως ακόμη και αν καλέσει την αστυνομία τίποτα από αυτά δεν θα τον βοηθήσει!

Ενδιαφέρον πάντως θα έχει τι μέτρα θα λάβει ο γείτονας αν ο Aaron δεν συμμορφωθεί…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Δικηγόρος 34χρονης στο Newsbomb.gr: Η επίθεση με βιτριόλι ίσως ήταν συμβόλαιο θανάτου