ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί ο Vettel έδωσε πολλά χρήματα για την Williams FW14B;

Γιατί ο Vettel έδωσε πολλά χρήματα για την Williams FW14B;

Από το μονοθέσιο που απέκτησε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχουν κατασκευαστεί μόλις 6 πλαίσια.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Sebastian Vettel είναι δηλωμένος οπαδός της ιστορίας της Φόρμουλα 1 και μιλά με μεγάλο ενθουσιασμό τόσο για τους πιλότους του παρελθόντος όσο και για τα μονοθέσιά τους. Που ήταν πιο απλά, πιο ελαφριά και με καλύτερο ήχο από τα νυν υβριδικά που δεν εκτιμά καθόλου.

Έτσι δεν έχασε την ευκαιρία, όπως αναφέρει η γερμανική Bild, να αποκτήσει ένα από τα πιο επιτυχημένα μονοθέσια στην ιστορία του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ και παρόλο που είναι φανατικός οπαδός της Ferrari δεν είναι της Scuderia αλλά της Williams. Πρόκειται για μια FW14B της σαιζόν 1992, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Nigel Mansell και ο Riccardo Patrese κέρδισαν τα 10 από τα συνολικά 16 Γκραν Πρι. Μάλιστα ο Mansell κατέκτησε εκείνη τη σαιζόν το μοναδικό του πρωτάθλημα.

Ένας επιπλέον λόγος για να αγοράσει ο Vettel το συγκεκριμένο μονοθέσιο είναι το κατακόκκινο 5 στη μύτη του με το οποίο έτρεχε ο Nigel Mansell και είναι και το δικό του νούμερο.

Η FW14B έχει σχεδιαστεί από το διάσημο Adrian Newey και διαθέτει και κάποια ηλεκτρονικά βοηθήματα. Μεταξύ αυτών σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και ενεργητική ανάρτηση, που σήμερα απαγορεύονται στη Φόρμουλα 1.

Το πόσο που έδωσε ο Sebastian Vettel για να μπορεί να έχει στο γκαράζ του ένα από τα πιο ιστορικά μονοθέσια της Φόρμουλα 1 είναι άγνωστο μεν αλλά ιδιαίτερα υψηλό δε κρίνοντας από το ότι ένα από τα μόλις 6 πλαίσια της που έχουν κατασκευαστεί πουλήθηκε πέρυσι σε δημοπρασία 3,02 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Σχολεία: Πρώτο κουδούνι στις 14 Σεπτεμβρίου - Οι μάσκες, οι απουσίες και οι εκδρομές