ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το τρίκυκλο είναι τόσο γρήγορο όσο μια Ferrari

Αυτό το τρίκυκλο είναι τόσο γρήγορο όσο μια Ferrari

Τα τρίκυκλα ήταν φτηνά μέσα ιδιωτικής μετακίνησης. Όχι όλα όμως…

Του Γιάννη Σκουφή

Πριν από κάποιες δεκαετίες τα τρίκυκλα ήταν μια συνηθισμένη εικόνα στους δρόμους όχι μόνο της χώρα μας αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως τη Μεγάλη Βρετανία. Στην οποία κατασκευάζονταν τα Reliant Robin -κατόπιν αδείας κατασκευάζονταν και από τη «ΜΕΒΕΑ» (Μεσογειακαί Επιχειρήσεις Βιομηχανίας Εμπορίου και Αντιπροσωπειών από το 1974 έως και το 1978- η χάρη των οποίων είχε φτάσει μέχρι τις ταινίες του James Bond και του Mr. Bean αλλά και το πιο γωνιώδες και νεανικό Bond Βug. Που κάποια στιγμή πέρασε στην ιδιοκτησία της Reliant.

Στο πίσω μέρος του Bond Bug πάλευε ένα κινητήρα αρχικά 700 και στη συνέχεια 750 κυβικών που απέδιδε 29 ίππους, συνδυαζόταν με κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων και έφτανε τα 122 χλμ./ ώρα.

Βέβαια γενικά ήταν αργό -πάντως ήταν σαφώς πιο γρήγορο από το Reliant Robin- κάτι που προφανώς και δεν άρεσε στον ιδιοκτήτη αυτού των φωτογραφιών μας που είναι βαμμένο στο έντονο πορτοκαλί χρώμα που ήταν της μόδας στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να αντικαταστήσει τον κινητήρα του με αυτόν μιας Yamaha YZF-R1. Ο οποίος αποδίδει 150 ίππους στις 10.500 σ.α.λ. και μετατρέπει το Bond Bug σε πύραυλο. Ο οποίος φτάνει τα 100 χλμ./ ώρα από στάση σε μόλις 3,5 δεύτερα.

Η τοποθέτηση του κινητήρα της YZF-R1 δεν σημαίνει φυσικά πως το Bond Bug έγινε πιο σταθερό. Κάθε άλλο παρέμεινε φτερό στον άνεμο, όπως παρέμειναν και τα τρία ταμπούρα για να το επιβραδύνουν. Έτσι όποιος θελήσει να το αποκτήσει, μιας και πωλείται μέσω δημοπρασίας, πέρα από αρκετά χρήματα πρέπει και να έχει και θάρρος. Πόσο μάλλον να θελήσει να αξιοποιήσει και τους 150 ίππους…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: Ο «πόλεμος» με Μακρόν και ΗΠΑ ξυπνά τους τζιχαντιστές