ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Renault Captur είναι το «Αυτοκίνητο του 2021» για την Ελλάδα

Το Renault Captur είναι το «Αυτοκίνητο του 2021» για την Ελλάδα

Η δεύτερη γενιά του γαλλικού SUV κατέκτησε τον επίζηλο τίτλο μεταξύ των 22 συνολικά νέων μοντέλων που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες στη χώρα μας.

Του Γιάννη Σκουφή

Το νέο Renault Captur είναι, με συνολικά 405 βαθμούς, το «Αυτοκίνητο του 2021», μετά την καθιερωμένη ετήσια ψηφοφορία των δημοσιογράφων μελών του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα». Η οποία πραγματοποιήθηκε, φέτος, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία, διαδικτυακά.

Συγκεκριμένα, οι 27 δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», ο οποίος, εδώ και μια δεκαπενταετία, είναι ο μόνος ανεξάρτητος, παρουσίασαν αναλυτικά την ανοιχτή ψηφοφορία τους. Τα 10 αυτοκίνητα που διεκδίκησαν τον επίζηλο τίτλο και τα οποία έφθασαν στην τελική φάση, από τα 22 συνολικά καινούργια μοντέλα που πρωτοκυκλοφόρησαν τους τελευταίους 12 μήνες στη χώρα μας, βαθμολογήθηκαν με αλφαβητική σειρά, ως εξής: Ford Puma 315, Hyundai i20 274, Nissan Juke 235, Opel Corsa 221, Peugeot 2008 281, Renault Captur 405, Seat Leon 259, Skoda Kamiq 252, Toyota Yaris 242, VW ID 3 216.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμφιλιώσουμε τις μεταφορές με το περιβάλλον, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τάσεις της τεχνολογίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι το υπουργείο έχει μια φιλόδοξη «πράσινη» ατζέντα: απολιγνιτοποίηση, υποθαλάσσιες διασυνδέσεις των νησιών, πρωτοβουλίες για την κυκλική οικονομία για τα απόβλητα κα. Μέσα σε αυτές, ο ίδιος ξεχωρίζει και την πρωτοβουλία για την ηλεκτροκίνηση μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Που θα είναι μεταξύ άλλων και ένας πυλώνας, έτσι, ώστε στην Ελλάδα, με ειδικά επενδυτικά κίνητρα, να υπάρξουν μονάδες για κατασκευή φορτιστών μπαταριών και -γιατί όχι- οχημάτων.

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ). Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη των εταιριών Εθνική Ασφαλιστική & NBG Leasing, ενώ την επιμελείται η εταιρία CGC Communication.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.