ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποια θα είναι μια από τις καινοτομίες του νέου Tesla Roadster;

Ποια θα είναι μια από τις καινοτομίες του νέου Tesla Roadster;

To Roadster που αναμένεται να παρουσιαστεί μετά το 2022 θα είναι high tech και στις λεπτομέρειές του.

Του Γιάννη Σκουφή

H Tesla παρουσίασε τα σχέδιά της για το νέο της Roadster το 2019, ενώ το χρονοδιάγραμμα όπως έχει τώρα διαμορφωθεί δεν προβλέπει την επίσημη παρουσίασή του πριν από το 2022.

Για φέτος πάντως ο Elon Musk έχει προαναγγείλει δοκιμές του στο Nürburgring, ενώ οι προδιαγραφές του που έχουν ανακοινωθεί είναι πραγματικά εντυπωσιακές: αυτονομία μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα, αλλά και επιπλέον ώση μέσω τουρμπινών που θα λειτουργούν με προωθητικό αέριο.

Η βασική τουρμπίνα θα βρίσκεται μάλιστα πίσω από την πινακίδα κυκλοφορίας που θα κατεβαίνει όταν θα μπαίνει σε λειτουργία, θυμίζοντας αυτοκίνητο του James Bond.

Το αποτέλεσμα θα είναι το Roadster να μπορεί να φτάνει, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα τα 400 χλμ./ ώρα, ενώ οι μηχανικοί της Tesla εξέλιξαν high tech λύσεις ακόμα και για λεπτομέρειες όπως π.χ. οι… καθαριστήρες. Οι οποίοι δεν θα είναι όπως στα αυτοκίνητα που γνωρίζουμε αλλά ηλεκτρομαγνητικοί, ενώ ήδη έχει κατατεθεί η σχετική πατέντα.

Το σύστημα της αμερικάνικης εταιρείας θα αποτελείται από ένα μόνο καθαριστήρα ο οποίος θα είναι τοποθετημένος κάθετα στο παρμπρίζ και θα το σκουπίζει από άκρη καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του. Όταν θα είναι εκτός λειτουργίας θα στρέφεται σε οριζόντια θέση και θα μπαίνει κάτω από το καπό προκειμένου να προστατεύεται από τα καιρικά φαινόμενα και κυρίως την ηλιακή ακτινοβολία.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου καθαριστήρα θα είναι σύμφωνα με τους μηχανικούς της Tesla αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με τα απλά συστήματα, καθώς η πίεση που θα ασκείται στο μπράτσο θα είναι ομοιόμορφη, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώνεται και η αεροδυναμική.

Η τιμή του νέου Tesla Roadster αναμένεται να είναι περίπου 230.000 ευρώ και κάποιο μικρό ποσό σίγουρα θα αντιστοιχεί στον καινοτόμο καθαριστήρα του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.