ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O Elon Musk ονειρεύεται ένα νέο τρόπο ζωής. Το Cyberliving!

O Elon Musk ονειρεύεται ένα νέο τρόπο ζωής. Το Cyberliving!

Μπορεί να μην έχει μπει καν στην παραγωγή αλλά ο δαιμόνιος Elon Musk έχει πολύ μεγάλα σχέδια για το Cybertruck.

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν μπορεί, κάτι θα έχετε ακούσει ή διαβάσει για το Cybertruck, το πολύ περίεργο ηλεκτρικό «αγροτικό» με τη σχεδίαση που θυμίζει όχημα από ταινία επιστημονικής φαντασίας και σενάριο από Mad Max.

Και όπως πιθανότατα να γνωρίζετε τέτοιου είδους αυτοκίνητα, τα μεγάλα pickup, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό είναι πως εδώ και δεκαετίες η Ford είναι πρώτη στις συνολικές πωλήσεις με το F-150 και με τις Chevrolet και Ram να ακολουθούν.

Με το Cybertruck ο Musk δεν έχει αντίστοιχο στόχο, αλλά θεωρεί πως το δικό του αγροτικό έχει όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργήσει ένα νέο τρόπο ζωής. Ένα νέο lifestyle, το Cyberliving! Χαρακτηριστική είναι μια ανάρτηση που έκανε στο αγαπημένο του Twitter με μια εικόνα που δείχνει ένα Cybertruck να ρυμουλκεί ένα τροχόσπιτο.

«Μπορώ να συνδέσω το μικρό μου σπίτι στο Cybertruck και να το τροφοδοτήσω με ενέργεια;», ρωτά ο Musk. Φυσικά και γίνεται και το γνωρίζει και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της Tesla. Βλέπετε οι ενεργειακές απαιτήσεις ενός σπιτιού κυμαίνονται περίπου από 10 έως 15 kWh την ημέρα, ενώ αυτές ενός τροχόσπιτου είναι πολύ πιο μικρές.

Θεωρητικά ένα τροχόσπιτο Cybertruck θα μπορούσε να κινηθεί στην ύπαιθρο και πριν φτάσει στον τελικό του προορισμό να φορτίσει πλήρως ώστε να καλυφθούν οι ενεργειακές του απαιτήσεις π.χ. για μια τριήμερη απόδραση. Εναλλακτικά θα μπορούσε να βρίσκεται κοντά σε μια παροχή ρεύματος προκειμένου να μπορούν να φορτίζουν οι μπαταρίες του.

Όπως και να έχει πρόκειται για μια πολύ έξυπνη ιδέα και κάτι μας λέει πως το Cyberliving θα γίνει ένα νέο trending που θα ενθουσιάσει τους Αμερικανούς. Και όχι μόνο…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.