ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρωτοποριακό έργο στη Χάλκη: Γίνεται πρότυπο νησί αυτονομίας και ηλεκτροκίνησης

Πρωτοποριακό έργο στη Χάλκη: Γίνεται πρότυπο νησί αυτονομίας και ηλεκτροκίνησης

Ένα ελληνικό νησί, η Χάλκη, ετοιμάζεται να γίνει πρότυπο, καθώς σύντομα ολόκληρος ο στόλος οχημάτων θα μπορεί να αντικατασταθεί με ηλεκτροκίνητα οχήματα, τελευταίας τεχνολογίας που προσφέρει η Citroën

Η Χάλκη πρόκειται να μετατραπεί σύντομα σε πρότυπο νησί αυτονομίας και ηλεκτροκίνησης, καθώς ολόκληρος ο στόλος οχημάτων της θα μπορεί να αντικατασταθεί από νέα, ηλεκτροκίνητα οχήματα, δωρεάν ή σε τιμές κόστους. Παράλληλα, στο νησί θα «τρέξει» μία καμπάνια ενημέρωσης για την προσπάθεια μείωσης του κλιματικού αποτυπώματος της ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη, για την οποία η στροφή προς τη βιώσιμη και καθαρή μετακίνηση αποτελεί βασικό παράγοντα.

Έχει χαρακτηριστεί ως το νησί της ειρήνης και της φιλίας των νέων όλου του κόσμου και τώρα η Χάλκη έχει τη δυνατότητα να πρωτοπορήσει και πάλι και μάλιστα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, που απασχολεί όσο ποτέ μέχρι σήμερα, ολόκληρη την ανθρωπότητα. Στην προσπάθεια αυτή εξηλεκτρισμού του στόλου του νησιού πρωτοστατεί η Citroën, η οποία με τη δράση Δράσης «Χάλκη Πράσινο - Έξυπνο Νησί» προσφέρει αντικατάσταση όλων των ρυπογόνων οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας, με νέα ηλεκτρικά οχήματα, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού. O Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën υπέγραψαν ήδη με την ελληνική κυβέρνηση το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας. Το επόμενο χρονικό διάστημα, ένα ολιστικό, πράσινο και αειφόρο σχέδιο δράσης, με κορωνίδα την ηλεκτροκίνηση, θα αρχίσει να εφαρμόζεται στη Χάλκη, με τεράστιο θετικό αντίκτυπο τόσο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού, όσο και στην ίδια την εικόνα του, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δωρεάν τα δημόσια ηλεκτρικά οχήματα – Σε τιμές κόστους για ιδιώτες

Έξυπνη, βιώσιμη και προσιτή σε όλους, όπως είναι άλλωστε το moto της Citroën για την αυτοκίνηση, η ηλεκτροκίνηση μηδενικών ρύπων θα γίνει σύντομα πραγματικότητα για ένα ολόκληρο ελληνικό νησί, που περνάει πρώτο στη νέα εποχή. Ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën θα παράσχουν δωρεάν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα τα οποία θα αντικαταστήσουν πλήρως τα οχήματα δημόσιας χρήσης στο νησί, καλύπτοντας τις ανάγκες του Δήμου, καθώς και των σωμάτων ασφαλείας όπως της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Παράλληλα, όμως, έχει ληφθεί μέριμνα και για τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, καθώς κάτοικοι, νομικά πρόσωπα και φορείς του νησιού θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων σε τιμές κόστους από τη Citroën. Εκτός του ότι οι κάτοικοι της Χάλκης θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από μία ευρεία γκάμα επιλογών πράσινης και έξυπνης κινητικότητας που περιλαμβάνει ελαφρά τετράτροχα, επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα, θα μπορούν ταυτόχρονα να απολαμβάνουν δωρεάν τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και εφαρμογών τηλεματικής που αυτά διαθέτουν. Επιπροσθέτως, η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα υποστηρίξει την προσπάθεια μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση με επιπρόσθετα φορολογικά και οικονομικά κίνητρα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί το γεγονός πως το κόστος χρήσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι σαφώς οικονομικότερο σε σχέση με τα παλαιάς τεχνολογίας, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμα κέρδος για τους κατοίκους της Χάλκης.

Πιστή στη φιλοσοφία της εδώ και έναν αιώνα, η Citroën εμπνέεται από τη διαρκή επιθυμία των ανθρώπων για μετακίνηση και ελευθερία, συνδυάζοντας τεχνολογία, άνεση και αυθεντικότητα για να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ακολουθώντας το όραμά της, η Citroën, κάνει την αυτοκίνηση προσιτή σε όλους. Παράλληλα, ο πυρήνας της φιλοσοφίας της είναι να βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση, να δημιουργεί και να εξελίσσει καινοτόμες λύσεις. Η Citroën πάντα υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά την εξέλιξη της κοινωνίας, προσπαθώντας να «ενστερνίζεται» και στη συνέχεια να ικανοποιεί τις ανάγκες των ανθρώπων.

Προς ένα κλιματικά ουδέτερο αύριο

Πρωτοπόρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Citroën και πιστή στη φιλοσοφία της για μετακίνηση και ελευθερία, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, την άνεση και την αυθεντικότητα κάνει τώρα και την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε όλους, με ένα ολιστικό πρόγραμμα που θα καταστεί ο μοχλός για τη μετάβαση της Χάλκης στην επόμενη ημέρα, στο κλιματικά ουδέτερο αύριο, για το οποίο πασχίζει αυτή τη στιγμή ολόκληρη η ανθρωπότητα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος στη Χάλκη βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Clean Energy for EU Islands, αλλά και με την επίτευξη των στόχων της Ευρώπης για τη βιώσιμη ανάπτυξη, με την προώθηση των πράσινων μεταφορών και της σημαντικής μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος, που εξελίσσεται υπό την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ή Ευρωπαϊκό Green Deal.

«Συντασσόμαστε αποφασιστικά με την ευαισθησία που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση, η γαλλική πρεσβεία και η γαλλική επιχειρηματική κοινότητα και αναλαμβάνουμε την προώθηση της ηλεκτρικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων. Έχοντας την εξέλιξη της κοινωνίας πάντα στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας, ακολουθώντας τη στρατηγική της Μάρκας “Electric for All”, συμμετέχουμε από την πρώτη στιγμή στο πρωτοποριακό έργο για τη μετατροπή της Χάλκης σε πρότυπο νησί αυτονομίας και βιώσιμης μετακίνησης», δήλωσε σχετικά ο Πολυχρόνης Συγγελίδης, πρόεδρος του Ομίλου Συγγελίδη, κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση.

Το ανθρακικό αποτύπωμα στην ατμόσφαιρα της Γης από την αυτοκίνηση είναι εκείνο που μπορεί και πρέπει να μειωθεί άμεσα, μέσα από λύσεις που αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας, κάνοντάς την προσιτή σε όλους. Η Citroën, με το έργο «Χάλκη Πράσινο - Έξυπνο Νησί», μετατρέπει αυτό το μικρό νησί σε πρότυπο για ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, για ολόκληρο τον κόσμο: Ένα νησί όπου το ανθρακικό αποτύπωμα εξαιτίας της αυτοκίνησης τείνει να μηδενιστεί, υπό ένα έργο που γίνεται άμεσα πράξη, γεγονός που σημαίνει πως σύντομα θα είναι η Χάλκη το πρώτο «έξυπνο και πράσινο νησί», με όφελος για τους κατοίκους της, για το περιβάλλον και για την Ελλάδα.