ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι συμβαίνει τελικά με το ελληνικό hypercar των 12,5 εκατ. ευρώ - Πού βρίσκεται το «Chaos»;

Τι συμβαίνει τελικά με το ελληνικό hypercar των 12,5 εκατ. ευρώ
Τι συμβαίνει τελικά με το ελληνικό hypercar των 12,5 εκατ. ευρώ

Πού βρίσκεται σήμερα το ελληνικό υπερ-αυτοκίνητο «Chaos», έξι μήνες μετά τη διαδικτυακή του παρουσίαση;

Το ημερολόγιο έδειχνε 1 Νοεμβρίου του 2021, όταν ο Σπύρος Πανόπουλος -μετά από αναμονή πολλών ετών- παρουσίασε το ελληνικό hypercar των 12,5 εκατ. ευρώ, «Chaos».

Οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν τότε έδειχναν το «Chaos» σε ένα βιομηχανικό χώρο, ωστόσο τις επόμενες ώρες και ημέρες δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να αμφισβητήσουν την ύπαρξη του οχήματος.

Στα social media ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση για το γεγονός ότι οι φωτογραφίες δεν ήταν πραγματικές αλλά 3D απεικόνιση του οχήματος, ενώ δεν έλειψαν και αρκετά πικρόχολα σχόλια τόσο για τα σχέδια που παρουσιάστηκαν όσο και για τον δημιουργό, Σπύρο Πανόπουλο.

chaos-5.jpg
Το Chaos όπως παρουσιάστηκε την 1η Νοεμβρίου


Η «σιγή ασυρμάτου» που κράτησε ο οραματιστής του «Chaos», έκανε τους χρήστες των social media να συνεχίσουν τη συζήτηση για το αν τελικά υπάρχει το όχημα, με τον Δημήτρη Πανόπουλο να δίνει επιτέλους ένα τέλος στην παραφιλολογία που είχε ξεσπάσει το τελευταίο (μεγάλο) χρονικό διάστημα.

Η πλαϊνή όψη του Chaos


Πού βρίσκεται σήμερα το «Chaos»;

Ο Πανόπουλος μέσω ανάρτησης στο instagram απάντησε στα μηνύματα που λαμβάνει από φίλους. Όπως είπε αυτή την περίοδο ο ίδιος και η ομάδα του δουλεύουν στο εσωτερικό και στα ηλεκτρικά του «Chaos», σημειώνοντας «γρήγορη πρόοδο σε σχέση με την ποιότητά του». «Δουλεύουμε όσες περισσότερες ώρες μπορούμε μέρα και νύχτα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανέφερε ότι έχει επιλέξει να μην δημοσιεύσει νέες φωτογραφίες του hypercar, μέχρι την ημέρα της παρουσίασης του Chaos. Δεν γνωστοποίησε πότε θα γίνει, σχολίασε ωστόσο ότι «σίγουρα το αποτέλεσμα θα ανταμείψει την υπομονή και επιμονή μας/σας».

Αναλυτικά το story του Σπύρου Πανόπουλου στο instagram:

«Καλημέρα. Σε όλους τους φίλους που στέλνουν μήνυμα για την πρόοδο του Chaos και δεν προλαβαίνω να απαντήσω προσωπικά. Το αυτοκίνητο δουλεύεται στο εσωτερικό και ηλεκτρικά. Και κάνει γρήγορη πρόοδο σε σχέση με την ποιότητά του. Δουλεύουμε όσες περισσότερες ώρες μπορούμε μέρα και νύχτα. Αποφασίσαμε να μην βάλουμε φωτός online για αυτό και δεν βλέπετε στη σελίδα μας κάτι καινούργιο μέχρι να είναι έτοιμο, παρά μόνο την ημέρα της παρουσίασης, όπου θα υπάρχει live από την σελίδα μας όπως και από τηλεοπτικά κανάλια αντίστοιχα. Το πότε θα παρουσιαστεί θα ενημερωθείτε επίσης από τα μέσα και από το προφίλ μου».

Τα χαρακτηριστικά του Chaos

Το Chaos κινείται από έναν V10 -επιλογή ασυνήθιστη για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας- με 4.000 κυβικά και δύο turbo, που θα αποδίδει στη στάνταρ έκδοσή του 2.000 ίππους και στην κορυφαία 3.000.

Κινητήριοι είναι όλοι οι τροχοί, το κιβώτιο έχει οχτώ σχέσεις, η ανάρτηση είναι εξελιγμένη, ενώ χρησιμοποιούνται κατά κόρον εξωτικά υλικά.

Η SPA σχεδιάζει να κατασκευάσει συνολικά 100 Chaos, όταν βέβαια αυτό φτάσει στο στάδιο της κανονικής παραγωγής. Τότε η βασική έκδοση θα κοστίζει 5,5 εκατομμύρια ευρώ και η κορυφαία 12,4.

Διαβάστε επίσης:

Chaos: Η πρώτη πραγματική εικόνα του ελληνικού hypercar – «Έρχεται το 2022»