ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H επετειακή Mercedes-AMG GT 63 S E «F1 Edition»

H επετειακή Mercedes-AMG GT 63 S E «F1 Edition»

Η ειδική έκδοση της πρώτης υβριδικής Mercedes υψηλών επιδόσεων έχει τόσα άλογα όσα σχεδόν ένα μονοθέσιο της Formula 1.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα μονοθέσιο της F1 κινείται από έναν turbo V6 1.600 κυβικών και με αρωγό ένα σοφιστικέ υβριδικό σύστημα καταφέρνει να αποδίδει περίπου 1.000 ίππων.

Η Mercedes-AMG GT 4Door Coupe που βλέπετε μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τα αγωνιστικά που μάχονται στις πίστες ωστόσο σε απόλυτα νούμερα οι 870 ίπποι της βρίσκονται πολύ κοντά στην ισχύ των μονοθεσίων. Άλλωστε και η ονομασία «F1 Edition» σηματοδοτεί την πολύ πετυχημένη πορεία της γερμανικής ομάδας στον κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ ταυτόχρονα τιμά τα 55 χρόνια από την ίδρυση της Mercedes-AMG.

Όπως μπορείτε να δείτε είναι σχεδόν αδύνατο να περάσει απαρατήρητη η ειδική αυτή έκδοση με την εμφατική εμφάνιση. Για την οποία φροντίζουν ακόμη περισσότερο οι αεροδυναμικές προσθήκες, αλλά και οι τονισμένες με κόκκινο λεπτομέρειες, όπως τα λογότυπα, το περίγραμμα των ζαντών των 21 ιντσών και γενικότερα το κάτω μέρος των προφυλακτήρων και του αμαξώματος. Ανάλογα τονισμένος είναι και ο εσωτερικός διάκοσμος με το κόκκινο να υπερθεματίζει την αγωνιστική αύρα αυτή της ειδικής έκδοσης.

Μηχανολογικά δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τη στάνταρ GT 63 S E Performance με τον twin-turbo V8 των 4.000 κυβικών, ο οποίος με τη συνδρομή ενός ηλεκτροκινητήρα 150 kW αποδίδει συνολικά 843 ίππους και 1.400 Nm. Όσο για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 2,9 δεύτερα, την ίδια στιγμή που η τελική της ταχύτητα περιορίζεται στα 316 χλμ./ώρα.

Όσο για την τιμή της σημειώστε πως στη Γερμανία η AMG GT 4Door Coupe F1 Edition κοστίζει από 222.815 ευρώ.