ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο είναι το «μυστικό όπλο» της VW απέναντι στην Tesla;

Ποιο είναι το «μυστικό όπλο» της VW απέναντι στην Tesla;

Μέσα στην επόμενη πενταετία ο γερμανικός όμιλος έχει ως στόχο να ανατρέψει την κυριαρχία της Tesla στην ηλεκτροκίνηση.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Volkswagen έχει ήδη λανσάρει αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα τόσο με τα σήματα της όσο και με εκείνα των Audi, Skoda και Cupra/ Seat. Ωστόσο, το «μυστικό όπλο» με το οποίο ο γερμανικός όμιλος σκοπεύει να επικρατήσει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να ξεπεράσει την Tesla ονομάζεται Trinity.

Βάσει αυτού του πρότζεκτ ετοιμάζεται ένα προηγμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα ονομάζεται ID.4 και θα πλαισιώσει το υπάρχον SUV. Το νέο ID.4 θα είναι ένα ηλεκτρικό σεντάν που θα έχει όλα τα προσόντα για να αντιμετωπίσει το best-seller της Tesla που δεν είναι άλλο από το Model 3.

Το νέο ηλεκτρικό σεντάν της VW θα έχει στην κορυφαία του έκδοση μία πολύ μεγάλη μπαταρία που θα προσφέρει πάνω από 600 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία φόρτιση. Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν συστήματα πρόωσης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα ή δύο για τετρακίνηση.

Στο τεχνολογικό κομμάτι θα υπάρχει προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 ώστε το ID.4 Saloon να ανταγωνιστεί το Auto Pilot της Tesla. Επίσης, θα υπάρχει εξελιγμένη συνδεσιμότητα και απομακρυσμένος έλεγχος ή ενημερώσεις over-the-air μέσω 5G.

Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την VW στον αγώνα να ξεπεράσει την Tesla είναι ένα νέο λογισμικό VW.OS. που θα διαχειρίζεται όλο το DNA του αυτοκινήτου για βέλτιστη απόδοση, στην οποία θα συμβάλλει και η νέα πλατφόρμα SSP για όλα τα ηλεκτρικά του ομίλου που θα παράγονται από το 2026 και μετά.